Sony, Helldivers 2 ve PSN’e dair bir dizi aptalca kararla dalga geçilen yürüyen bir mizah haline geldi.

Sony, Helldivers 2 ve PSN’e dair bir dizi aptalca kararla dalga geçilen yürüyen bir mizah haline geldi.

Sonypar son birkaç günde, son yılların en başarılı oyunlarından biri olan Helldivers 2’yi ve kendi itibarını yok ederek oldukça garip ve çoğu zaman deli kararlarla dikkat çekti.

Chronology:Arrowhead Studios, PC oyuncularından Helldivers 2’yi oynamak için PSN’de zorunlu kaydolmaları gerekeceğini duyurdu ve oyuncular bunu kabullenmedikten sonra stüdyoda bu gereksinimin Sony’ye bir yayıncı tarafından yapıldığını kabul ettiklerini açıkladı. Bu olayın ardından şirketler sorumlulukları birbirlerine yıkmaya başladılar. Ayrıca, eğer bir kullanıcı PSN kaydı yapılamayan 120 ülkeden birinde yaşıyorsa ve yabancı bir bölgenin PSN hesabını bağlarsa, bu “ihlalci”leri basitçe yasaklarlar, çünkü kullanıcı sözleşmesini ihlal etmektedirler. Yayıncıya karşı on binlerce öfkeli inceleme yapıldıktan sonra, Sony sonunda PSN’de kayıt yapılamayan ülkelerde oyunu satıştan kaldırmaya karar verdi ve bazı kullanıcılara oyunu zorla geri alıp para iade etmeye başladılar, onlarca saat oynamalarına rağmen.

Kullanıcılar Sony yöneticilerini palyaçolar olarak adlandırıyor ve hatta onların “favorileri” olan Ubisoft, EA ve Take-Two bile 24 saat içinde bu kadar saçma karar almadılar. İnternet, Rusça dahil olmak üzere bu durumla ilgili mizahlarla doldu:

Şu anda oyun 120 ülkede Steam’de satın alınamıyor. Sony’nin bu ülkelerde oyunu satışa geri getirip getirmeyeceği bilinmiyor, ancak şu anda şirketin eylemlerinin en azından yılın başarısızlığı olduğu açık – Sony, yatırımcılar için güzel rakamlar elde etmek ve PSN’e yeni kullanıcılar çekmek için kendi başarılı ürünü vurdu, bu da PC oyuncularının kendisine olan güvenini ciddi şekilde zedeledi.