Sony, Helldivers 2’nin Xbox’a çıkması için çok erken ön görüşmeler yapıyor iddiaları doğrultusunda

Sony, Helldivers 2’nin Xbox’a çıkması için çok erken ön görüşmeler yapıyor iddiaları doğrultusunda

Xbox’un birçok oyununun PlayStation platformlarında zaten mevcut olmasına rağmen, Sony’nin yakın zamanda aynı yolu izleyip izlemediği konusunda bir spekülasyon var. Son zamanlarda, Sony’nin Helldivers 2’yi Xbox’a çıkaracakları yönünde çok erken görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

Bu yeni spekülasyon, Shapeshal_Nick’in Xbox Era podcastinde, en son “Söylenti Değirmeni” bölümünde belirtildi, ve burada “Helldivers 2’nin Xbox’a gelebileceği yönünde çok çok erken ön görüşmelerin yapıldığı” duyuldu.

Shapeshal_Nick, bu yeni söylentiyi desteklemek için, bunun hakkında çok fazla iddiada bulunmanın dikkatli olması gerektiğini belirterek, Helldivers 2’nin Xbox platformlarına geleceğinin doğrulaması olmadığını açıkladı. Bu sadece “duyduğu” şeyler ve bu tartışmanın yeni Sony Interactive Entertainment Genel Müdürü Hiroki Totoki’nin, iddia edildiğine göre, “bazı şeylere biraz daha açık olduğu” nedeniyle mümkün hale geldiğini söylemektedir.

Tabii ki, herhangi bir söylentiye olduğu gibi, bu söylentiye de büyük bir şüpheyi göz önünde bulundurmak gereklidir. Ancak, oyunun PC’de aynı anda piyasaya sürülmesinden sonra Sony için ne kadar başarılı olduğu düşünülürse, şirketi başka bir platform için versiyonunu yayınlayarak daha fazla para kazanmak istemekle suçlamak yanlış olmaz. Finansal açıdan bakıldığında, bu mantıklıdır çünkü şirketler para kazanmak istiyorlar ve eğer oyunu başka bir platformda piyasaya sürerlerse çok iyi satacağı kesindir.