Sony, Insomniac Games’i 229 Milyon Dolara Satın Almış

Sony, Insomniac Games’i 229 Milyon Dolara Satın Almış

     Son zamanların en başarılı oyunlarından birisi olan Örümcek Adam için çok önemli bir detay çıktı. Teknoloji sektörünün en önemli şirketlerinden olan Sony’nin Örümcek Oyunu yapımcısı Insomniac Games’i satın almak için tam 229 milyon dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı. Firma tarafından yayınlanan raporlarda birçok detaya değinilirken bunların yanı sıra Örümcek Adam oyununun yapımcı şirketine ödenen miktarlarda belirtilmiş.

      Sony’nin geçtiğimiz aylarda ortaya çıkardığı oyunlarla başarılı işlere imza atan Insomniac Games’i satın aldığını ve bunu 1.parti firmalarından birisi haline getirdiği belirtilmişti. Bu satın almanın detayları ise Sony’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporlarda ortaya çıktı. Niko Partners’ın bünyesindeki önemli analistlerden birisi olan Danial Ahmed’in kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sony’nin raporlarına ve Insomniac Games’i satın almasıyla alakalı ödeme detaylarına yer verdi.

     Danial Ahmed tarafından yayınlanan raporlar incelendiğinde Sony’nin çok net bir şekilde 2019 yılının Kasım ayında Örümcek Adam oyunu ve benzeri birçok başarılı yapım gerçekleştiren Insomniac Games’i 24.895 milyon yene satın aldığı gözüküyor. Yani Sony’nin bu satın alma için yaklaşık olarak 229 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca yapılan paylaşımda, Sony’nin 229 milyon dolarlık ödemenin büyük bir kısmının nakit olarak yapıldığını da belirtmiş. Bu ödemelerin yanı sıra yaklaşık 165 milyon dolar şerefiye ve yaklaşık 62 milyon dolar firma bünyesinde bulunan varlıklar için ödenmiş.

      Şu an için Sony’nin bünyesi altında bulunan Insomniac Games’in son zamanlarda adını duyurmasına sebep olduğu Örümcek Adam oyunu dışında da birçok başarılı yapım ortaya çıkardığı biliniyor. Önemli bir detay ise Insomniac Games’in önce yıllarda yaptığı özel anlaşmaların birçoğunun Sony’le yaptığı görünüyor. Önceki yıllardan da Sony ile yakın bir ortaklık ilişkisi bulunan firma, bu satın almayla birlikte 1.parti olarak Sony’e bağlandı.