Sony, PlayStation için en iyi oyunlar sıralamasında Bloodborne’u unutarak hayranların öfkesine neden oldu.

Sony, PlayStation için en iyi oyunlar sıralamasında Bloodborne’u unutarak hayranların öfkesine neden oldu.

Sony’nin sosyal medya departmanı çalışanları, sonradan bir medya bumerangına dönüşen bir hata yapmıştır. Sony’un FromSoftware’in en iyi çıkışlarından birine dikkat etmemesi yeni bir şey değil, çünkü bu tür bir oyun oyuncuları rahat bırakmamıştır neredeyse on yıl. Ancak son olayda Bloodborne’un “En İyi PlayStation Oyunları” oylamadan çıkarılması birçok oyuncuyu rahatsız etti.

11 Mart’tan beri Sony, Twitter’daki X üzerinde “PlayStation için En İyi Oyun Hangisi?” adlı bir oylama yapıyor. Sony’nin sosyal medya ekibi tarafından derlenen listede, Marvel’s Spider-Man 2, God of War ve Gran Turismo 7 gibi PlayStation’un iç stüdyolarının büyük projeleri yanı sıra Death Stranding ve Returnal gibi Sony Interactive Entertainment’ın himayesindeki oyunlar da yer aldı. PlayStation’da hüküm süren oyunu belirlemek için 16 adayın listesini gözden geçirirken, FromSoftware ve SCE Japan Studio’nun aksiyon-rol yapma şaheseri Bloodborne’un eksikliği dikkat çekti, özellikle diğerlerinin arasında Demon’s Souls’un yeniden yapımı olduğu için. Tabii ki, hala remake, remastered veya PC’ye port yapılması için tüm tanrılara dua eden Bloodborne hayranları, bu haberleri hafifçe karşılayamadı ve Sony’nin sessizliği sadece durumu kötüleştirdi.

Bu yüzden Bloodborne hayranlarından birçok kişi, PlayStation’da bu özel “sosyal turnuvada” yarışacak kadar değerli oyunların listede yer almaması nedeniyle Sony’un göndermesine eleştiri getirdi. Şu anda Sony’nin sosyal medyada paylaştığı mesaja 1700’den fazla kişi cevap verdi ve neden bu kadar hafife alındığını sorgulayan sayısız yorum yapıldı. Bir 15 Mart Reddit konusunda şöyle deniyor: “Onlar Bloodborne’un varlığını bile hatırlamıyorlar.” Konuyu yanıtlayan kullanıcı, Sony’nin aynı franchise’ın birkaç parçasını seçmesinin ve fandoma en çok istenen Souls oyununu dikkate almamasının ne kadar kötü olduğunu belirtti. “Aynı franchise’ı iki veya üç kez seçildiğinde ne kadar kötü olduğunu biliyor musunuz? Ve Spider-Man’in durumunda bu artık üç oyun”, yazdı. Başka bir Reddit konusunda bir Bloodborne hayranı, insanlara Sony’nin oyuna karşı cehaletini hatırlatmayı bırakmalarını nazikçe rica etti. “Evet, Reddit Uyarılar”, yazdı. “Lütfen bu konuda beni hatırlatmayı bırak.”

Sony ve Bloodborne olayı, Valve’in Half-Life 3 veya Episode 3 konusundaki tavrını veya yokluğunu hatırlatıyor. Valve on yıldan fazla süredir sessiz kaldı ve oyunun son güncellemesi 2012 yılında çıktı. Bloodborne için The Old Hunters adlı DLC 2015 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri hiçbir şey duyulmadı. FromSoftware’in başı Hidekata Miyazaki, insanların Bloodborne’un bir remake, remastered veya portunu görmek istemesinden memnun olduğunu belirtmiş olsa da gerçekleşmesi Sony’ye bağlı.