Sony, PlayStation oyunlarında PC’de PSN hesabı gereksiniminin şartlarını hızlıca değiştirdi.

Sony, PlayStation oyunlarında PC’de PSN hesabı gereksiniminin şartlarını hızlıca değiştirdi.

Son birkaç günde, Helldivers 2 için PSN hesabı gerekliliği ile ilgili birçok olay yaşandı. Geliştiricilere göre Sony, PC/Steam’de PSN hesabını zorunlu hale getirmelerini istedi. Dahası, Sony’nin, PlayStation oyunları için PC’de PSN hesabı gerekliliği koşullarını gizlice değiştirdiği ortaya çıktı.

2022 yılında Sony, PC oyuncularının PlayStation Network hesabına sahip olması zorunlu olmayacağını açıkladı. PlayStation oyunlarını PC’de oynarken PSN hesabına girişin isteğe bağlı olduğunu belirttiler. Bu bilgi, Sony’nin 2022 yılında başlattığı PlayStation Network destek sayfasından alınmıştır.

Kullanıcılar, son birkaç gün içinde Sony’nin bu sayfayı gizlice düzenlediğini fark etti ve bazı oyunlar için PSN hesaplarının bağlanmasının zorunlu hale geleceğini eklediğini gördüler. Bu, böyle büyük bir şirketten beklenmeyecek bir davranıştır.

Bu durum, PC oyuncuları tarafından Sony’ye karşı daha fazla memnuniyetsizliğe sebep oldu. Helldivers 2, üç ay boyunca PSN hesabına ihtiyaç duymadan güzel bir şekilde oynanıyordu. Dolayısıyla PSN hesabının zorunlu hale getirilmesi için herhangi bir açık sebep yok.

Bilirsiniz ki, Ghost of Tsushima’nın tek oyunculu kampanyasını tamamlamak için bir PSN hesabına ihtiyacınız olmayacak. Ancak çoklu oyuncu özelliklerine erişim için gereklidir.