Sony, PS4’ün dijital sürümüne sahip olanlar için The Last of Us Part 2’nin remastered sürümü için para iadesi yapacak.

Sony, PS4’ün dijital sürümüne sahip olanlar için The Last of Us Part 2’nin remastered sürümü için para iadesi yapacak.

Bugün, 19 Ocak’ta PlayStation 5 platformunda The Last of Us Part II Remastered çıkacak. Ancak görünüşe göre, birçok oyuncu bu $10 güncelleme konusunda kafası karıştı ve Sony, tam fiyatı ödeyerek oyunu tekrar satın alanlara paranın iadesini, iyi niyet jesti olarak geri dönüyor.

Twitter’da MrPyo1 tarafından bildirildiğine göre, Sony, tam fiyatına The Last of Us Part II Remastered sürümünü satın alan ve aynı PSN profiline sahip olan oyunculara önceden paranın iadesini geri ödedi.

Görünüşe göre Sony, güncelleme nedeniyle karşılaşacağı kaçınılmaz baş ağrısını önlemeye çalışıyor, gerçekten de açıkça asil bir hareket yapmaktan ziyade. Muhtemelen şirketin müşteri hizmetleri departmanı her durumda iade talepleri ile karşılaşacaktır, bu yüzden tüm bu süreci otomatikleştirerek daha az sıkıntı olabilir.

Eğer öyleyse, bu durum daha çok, Sony’nin PlayStation Store’da oyun dağıtımına daha iyi yaklaşması gerektiğini gösteriyor, böylece bu tür durumları önleyebilir. Örneğin, bir kullanıcı PS5’te The Last Of Us Part II Remastered sayfasına girdiğinde, “satın al” düğmesinin tamamen eksik olduğunu fark ediyor. Bunun yerine, ekranda şu mesajı görüyor:

Aşağıdaki ürünlere sahip olduğunuz için satın almaya çalıştığınız ürünle çakışan ürünlerin sahibisiniz: The Last Of Us Part II.

PlayStation Store, ön siparişlerde bu tür sorunları önlemek için net bir şekilde önlem almıştır, bu yüzden umarız gelecekte benzer hatalar düzeltilir.