Sony Şirketinin Değeri Yaklaşık 10 Milyar Dolar Azaldı

Sony Şirketinin Değeri Yaklaşık 10 Milyar Dolar Azaldı

Portal CNBC, PlayStation 5’in satış tahmininin düşmesi nedeniyle Sony şirketinin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyar dolar azaldığına dikkat çekti.

Yıllık mali yılın Mart ayında sona eren döneme kadar yaklaşık 25 milyon konsolu satılması bekleniyordu, ancak son raporda tahmin 21 milyon adede düzeltilmişti. Analistler, önceki zamanlarda Sony’nin oyun bölümünün işletme marjının% 12-13 olduğunu ve bu yılın Ocak-Mart döneminde% 20’ye yükselmesi gerektiğini ancak bu durumun gerçekleşmediğini belirttiler.

İşletme marjının düşmesi, analistler arasında endişelere neden oluyor, çünkü son finansal çeyrekte% 6 ve 2022 yılında% 9 olarak gerçekleşen sonuçlar hayal kırıklığı yaratıyor.

Dijital formattaki başarılı satışlara ve PS Plus’ın olumlu performansına rağmen, bu veriler yine de analistleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Şirketin yazılım geliştirme maliyetlerinin bu durumun nedeni olabileceği düşünülmektedir. Örneğin, Marvel’s Spider-Man 2 oyununun bütçesi 300 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir ve bu durumun finansal sonuçları etkilediği kesindir. Bununla birlikte, oyun hala 10 milyon kopya sattı.