Sony ve Nvidia Corona Virüsü Nedeniyle MWC 2020’ye Katılmayacak

Sony ve Nvidia Corona Virüsü Nedeniyle MWC 2020’ye Katılmayacak

Asıl adı 2019-nCoV, halk arasında korona virüsü olarak bilinen salgın hakkında son zamanlarda çok şey duyuyoruz. Salgın, dünya üzerinde bazı kişiler için çok uzak bir tehdit olsa da, bazıları için ciddi bir sorun. Son zamanlarda Çin’de elektronik ekipman fabrikalarının kapatılması ve şirketler için olası komplikasyonlar üzerine son birkaç rapor yayınlandı. Mobile World Congress 2020 Barcelona’nın (GSMA) organizatörleri de bu durumdan mutlu değiller. Nvidia ve Sony, bu yılki büyük telekomünikasyon fuarında görünmeyeceklerini bildirdi. Nedeni ise elbette Uluslararası Sağlık Örgütü’nün son zamanlarda küresel bir acil durum ilanı oluşturduğu korona virüsü tehdidi.

Nvidia’nın yokluğu göz ardı edilebilir, çünkü şirket MWC’deki ana katılımcılardan biri değildi (ancak etkinliğin ana sponsorlarından biri olduğunu biliyoruz). Aynı şey Sony için söylenemez. Daha da kötüsü, şirket katılımından vazgeçen ilk büyük şirket de değil. Çok kısa bir süre önce Amazon, Ericsson ve LG de fuara katılmayacakları hakkında bilgi verdi. Bu durum da fuarı maddi açıdan önemli ölçüde etkiledi.

Fuarın organizatörleri konuyla ilgili açıklama yaptı. GSMA, bu yıl Mobile World Congress’in planlandığı gibi gerçekleşeceğini ve Barselona’da 2.8 binden fazla katılımcıyı (Huawei ve ZTE dahil) göreceğimizi söyledi. Aynı zamanda örgüt, Uluslararası Sağlık Örgütü ve Çin hükümetinin tavsiyelerine ve İspanyol sağlık hizmeti, polis vb. kurallarına uygun olarak gerekli önlemleri aldığını bildirdi. Umarız diğer katılımcılar da katılmaktan vazgeçmezler. MWC 2020 Barcelona ticaret fuarı 24 Şubat’ta başlayacak ve üç gün sürecek.

Mobile World Congress 2020 Barselona – Resmi Web Sitesi