Sony, Warframe ve Gears Tactics’in Geliştiricilerini Satın Almak İstiyor

Sony, Warframe ve Gears Tactics’in Geliştiricilerini Satın Almak İstiyor

Birçoğu, oynaması ücretsiz MMO Warframe'in geliştiricisi olan Digital Extremes'i Kanadalı bir şirket olarak görüyor, ancak aslında Leyou adlı Hong Kong merkezli bir holding şirketine ait. Digital Extremes, Leyou tarafından 2014 yılında satın alındı ve Warframe'in gelişimi söz konusu olduğunda oldukça uzak kaldı.

Leyou oyun işinden çıkmak istiyor. Geçtiğimiz yıl boyunca Leyou, Tencent'in bir yan kuruluşu olan iDreamSky'e satış yapmak için görüşmelerde bulundu, ancak bu görüşmeler koronavirüs pandemisi sayesinde iptal edildi. Şimdi Sony, Leyou'nun Warframe ve Gears 5 geliştiricisi Splash Damage’ye bir teklif vermeyi düşünüyor olabilir.

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre Sony, Leyou Holdings için bir teklif sunmak üzere bir mali danışmanla görüşüyor. Bu teklifin oldukça yüksek olması bekleniyor. iDreamSky ile sabitlenen sayı bir milyar doların üzerindeydi.

Sony, bir sonraki konsol savaşına giren oyun Ip'lerini desteklemek istediklerini belirtti. Hem Digital Extremes hem de Splash damage kesinlikle emektar geliştirme stüdyoları olsalar da oyunları PlayStation 5'e özel olmayacak. Gears of War hala Microsoft'a ait ve Warframe, Nintendo Switch de dahil olmak üzere hemen hemen her büyük platformda mevcut.

Bu her iki stüdyoda da PlayStation 5'e özel yeni oyunlar üzerinde çalışmaya başlayamayacağı anlamına gelmiyor. Digital Extremes, Epic ile oyunlarını geliştirmede uzun bir geçmişe sahip ve Splash Damage'in de iş birliği geçmişi var.

Anlaşma henüz sonuçlanmış değil, ancak Sony Hong Kong'daki son siyasi olaylar nedeniyle teklifinin zorlayıcı olmasını bekliyor. Sony daha güvenilir bir finansman kaynağı sayesinde Çinli firmayı satın alacağına inanıyor. Bu teklif hakkında bir süre daha bilgi alacağımızı sanmıyoruz.