Sony’nin düşüncesine göre, Playstation’un geleceği konsol, PC, mobil cihazlar ve bulut ile ilgili.

Sony’nin düşüncesine göre, Playstation’un geleceği konsol, PC, mobil cihazlar ve bulut ile ilgili.

Dünyanın önde gelen konsol üreticisi olarak, Sony Corporation PlayStation 5 ve oyun işiyle özel bir konumda bulunuyor. Konsolun 2020’de piyasaya çıkmasının ardından satışları hala artmakta ve PlayStation bölümü, gelecekte endüstrideki lider konumunu korumak için çalışıyor. Ancak Kenichiro Yoshida’nın da içinde bulunduğu gelecekte bizi nelerin beklediği sadece tahmin ediliyor.

Norges Bank Investment Management röportajında Sony CEO’su, yakın ve uzun vadeli PlayStation oyunlarının geleceğini nasıl gördüğünü paylaştı.

“Bu evrensel olacak” dedi Yoshida. “Bilgisayarların olduğu her yerde, kullanıcılar favori oyunlarını sorunsuz oynayabilecekler. PlayStation’ın temel ürünümüz olarak kalma sebebi, oyun deneyimimizi PC, mobil cihazlar ve bulut teknolojisine yaymaya devam etmemizdir.”

Bulut ve alışılmadık oyun hakkında konuşurken, Yoshida oyun abonelik servislerine doğru hareket edip etmedikleri konusunda soruldu. Podcast’te, bunda avantaj gördüğünü ancak bunun oyuncular için kapsamlı bir çözüm olmadığını belirtti.

“İnsanlar genellikle aynı anda bir oyun oynar” dedi. “Bu nedenle [tüm oyunlara erişim imkanı] video akış hizmetleriyle karşılaştırıldığında çok değerli olmayabilir. Bu nedenle PlayStation Network’te bir tür dengeli veya hibrit bir servis olacak: abonelik ve içerik için ödeme.”

Son olarak, Yoshida’ya Microsoft ve Activision Blizzard’ın son anlaşması ve bu anlaşmanın PlayStation’ın gelişimini nasıl etkileyeceği soruldu. Ayrıntılara girmeden Yoshida, Sony’nin PlayStation kullanıcılarına en iyi oyunları en iyi imkanlarla oynamaları için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

“Sağlıklı rekabet, oyun endüstrisinin gelişimi için gerekli ve Sony olarak oyunculara oyun oynama farklı olanakları sunmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için çaba harcamaya devam edeceğiz.”

Anlatılanlar, PlayStation’ın mevcut PS Plus gibi oyun satışı ve abonelik servisleri kombinasyonu konseptine sadık kalacağını ve konsol geleneklerinden vazgeçmeden sistemi dışında da oyuncu sayısını artırmak istediğini gösteriyor.