Sony’ye Days Gone 2 yapması için bir dilekçe, 200.000’den fazla imza topladı.

Sony’ye Days Gone 2 yapması için bir dilekçe, 200.000’den fazla imza topladı.

Geçmiş nesilde PlayStation tam gaz çalışıyordu. Konsol işi hiç olmadığı kadar başarılıydı, PS Plus aboneleri artıyordu ve iç stüdyolar birbirinden hit oyunlar çıkarıyordu.

Yine de birkaç oyun başarılı olamadı. En azından yönetim gözünde. Bu oyunlardan biri muhtemelen en dikkat çekeni Days Gone olmuştu. Bend stüdyosu bu oyunu geride bırakmış olsa da, Days Gone 2 için imza kampanyası hala 210 binden fazla imza toplamaya devam ediyor.

Bu imza kampanyası aslında 2021 yılında başlatılmıştı. Days Gone’un çıkışından iki yıl sonra oyun PC’ye taşındı ve mevcut verilere göre 2022 yılına kadar en az 8 milyon kopya satıldı.

2022 yılının ortasında Bend stüdyosu, yeni bir IP üzerinde çalıştığını doğruladı. Ancak o zamandan beri imza kampanyasının popülaritesi arttı: şu anda 211.309 imza bulunmaktadır.

Kampanya hala yeni destekçilerle büyümeye devam ediyor ve son birkaç saat içinde birkaç kullanıcı Days Gone 2’nin çıkmasına yönelik umutlarını dile getirdi. Hayranlar gibi, oyun direktörü Jeff Ross’un da oyunun devamını görmeyi umduğu biliniyor.

Aslında, oyun direktörünün Days Gone’u desteklemek için hayranları bir araya getirmesinin ardından bu imza kampanyası çok daha fazla ilgi çekmiş durumda. Ancak, kampanyanın sürekli popülerliğine rağmen, devam oyununun muhtemelen hiçbir zaman çıkmayacağı düşünülüyor.

Belgelerin sızdırılması, Bend stüdyosunun 2020 yılında Days Gone 2 veya Uncharted 2’nin devam oyunlarından birini yapma seçeneğiyle karşı karşıya kaldığını gösterdi. Stüdyo ne bu ne de diğer seçeneği seçmedi ve bunun yerine tamamen farklı bir şey denemeye karar verdi.