Source 2 Oyun Motoru CS:GO'ya Geliyor!

Source 2 Oyun Motoru CS:GO'ya Geliyor!

Günümüz oyun sektörünün en önemli geliştiricilerinden biri olan Valve, 2015 yılında duyurduğu oyun motoru Source 2'yi Dota 2'nin ardından Counter Strike: Global Offensive'de kullanmaya hazırlanıyor. İlk tanıtımının ardından kısa bir süre sonra Dota 2'de kullanılmaya başlanan oyun motoru oldukça başarılı olmuştu.

Tüm gelişmelerin ardından ise Source 2'nin Counter Strike: Global Offensive için ne zaman kullanılacağı merak ediliyordu. Fakat bu gelişmelerin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen henüz bir adım atılmış değil.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Çin'in en popüler sosyal medya platformu olan Weibo'da ortaya çıkan iddialarda, Valve'nin yeni oyun motoru Source 2'nin 18 Mayıs 2020 tarihinde CS:GO'ya geleceği belirtilmişti.

Ancak tüm bu gelişmelerin ardından 332 bin aboneye sahip olan Valve News Network Youtube kanalının kurucusu VNN Tyler, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. VNN Tyler yaptığı açıklamda, Valve'nin Source 2'yi beklenen çok daha önce bir tarihte CS:GO'ya getireceğini belirtti. Fakat bu güncellemenin ardından grafiklerde olağanüstü bir değişiklik olmayacağını da cümlelerine ekledi.

Ayrıca VNN Taylor, yeni oyun motorunun en çok harita oluşturucularını memnun edeceğini de belirtti. VNN Taylor'a göre harita oluşturucuları ZooL ve FMPONE, bu oyun motoru ile daha kaliteli haritalar oluşturabilecekler.

Valve ise konuyla ilgili şu ana kadar henüz bir açıklama yapmadı. Ancak önümüzdeki günlerde iddialara bir yanıt vermesi bekleniyor. Gelişmeler yaşandıkça sizlerle paylaşacağız.