Polonya medyası, Sony Corporation’ın Polonya’daki PlayStation temsilciliğini kapattığını ve markanın bu ülkedeki tanıtımının artık dış PR ajansları tarafından yapılacağını bildiriyor.
Bu karar hakkında en az üç farklı oyun medyası temsilcisi bilgi verdi. Özellikle, oyun portalı CD-Action, Polonya’da PlayStation markasının tanıtımı için PR ajanslarının çekilmesi konusunda ihale yapıldığını doğruladı. Ayrıca, oyun gazetecisi Daniel Kutsner, LinkedIn’de yeni iş arayan Polonyalı PlayStation çalışanlarının ekran görüntülerini yayınladı.
Başka bir yayın olan Spider’s Web, birçok oyun ve teknoloji şirketinin PR etkinlikleri yapmak üzere dış uzmanları çeken benzer bir yöntemle çalıştığını yazıyor. Bu model, kendi birimini sürdürmekten daha ucuz oluyor.
Yayına göre, Polonya’daki PlayStation şubesi uzun zamandır sorunlarla karşı karşıya – Sony Interactive Entertainment’ın tüm yapısının yeniden organize edilmesi sırasında bile, “Polonya birimi önemli ölçüde bağımsızlığını kaybetti” ve ABD’nin kontrolüne geçti.