Söylentilere Göre Halo Infinite En Büyük ve En Pahalı Oyun

Söylentilere Göre Halo Infinite En Büyük ve En Pahalı Oyun

Halo Infinite

Halo Infinite

Dedikodu kazanı yine dikkatleri çekmeyi başardı. Bu kez 343 Industries’in Halo Infinite oyununun şu anda en büyük ve en pahalı oyun olduğu, 500 milyon doların üzerinde bir bütçeye sahip olduğu, ayrıca bunun pazarlama maliyetlerini içermediği iddia edildi. Şu anda etrafta dolaşan böyle bir söylenti/rapor var. Bu rapor Halo serisindeki bir sonraki oyunun sadece geliştirme maliyetlerine yarım milyar dolar harcadığını iddia ediyor. Alman çıkışlı Xbox Dynasty’den gelen rapor; Halo Infinite’in geliştirme maliyetinin şu anda Rockstar Games’in Red Dead Redemption 2’sinin yanında cüce kalldığını söylüyor. Bilmeyenler için belirtelim; Rockstar Games, oyunlara temel olarak sektördeki herkesten daha fazla kaynak harcaması ile ünlüdür.

Elbette, bu raporun dikkate alınmamasını gerektiren çok sayıda neden var. Birincisi, kaynak Xbox Dynasty, hiçbir şekilde güvenilir bir geçmişe sahip değil. Başka bir deyişle, bu güvenilir Kotaku veya Wall Street Journal değildir ve bu da önemlidir.

İkincisi, Microsoft‘un 343 Industries’ye, sadece geliştirme maliyetlerinde 500 milyon doların üzerinde harcayacağını hayal etmek zor. 500 milyon dolarlık bir pazarlama maliyeti varsa, mutlaka bir şeyler olurdu. Mesela 343 Industries‘in bu kadar para harcamasına neden ihtiyaç duyulabilir?

Üçüncüsü, Halo Infinite bir nişancı oyunudur. Elbette, 343 Industries oyunun biraz daha fazlası olduğundan bahsetti. Ama biz de Halo’dan bahsediyoruz. Temelinde her zaman bir nişancı olacak. Destiny, Call of Duty: Modern Warfare 2, gibi tarihin en pahalı nişancıları, 500 milyon dolar olsa bile, hiçbir zaman 300 milyon doları geçemedi. Bu şimdiye kadarki en devrimci nişancı olmayacaksa, hiç mantıklı gelmiyor.

Her şeyden önce, bu söylentinin doğru veya en azından doğruya yakın olması mümkündür. İmkansız, ama mümkün. Ne yazık ki, dedikodu kazanı ile asla bunu bilemeyiz. Sadece bir dedikodu mu, yoksa gerçek olabilir mi? Siz bu konuda neler düşünüyosunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.