Spec Ops: The Line adlı shooter oyunu Steam’den beklenmedik bir şekilde kayboldu. Yeniden yapım mı geliyor?

Spec Ops: The Line adlı shooter oyunu Steam’den beklenmedik bir şekilde kayboldu. Yeniden yapım mı geliyor?

Spec Ops: The Line, birçok insanın şimdiye kadar yapılmış en iyi savaş nişancı oyunlarından biri olarak gördüğü bir oyundu ve hiçbir açıklama yapılmadan Steam’den kaldırıldı.

2012 yılında piyasaya sürülen Spec Ops: The Line oyunu hızla eleştirmenlerin ve oyuncuların favorisi haline geldi. Bu, Joseph Conrad’ın “Karanlık İçindeki Kalp” adlı savaş romanından esinlenerek, terörle savaşı çevreleyen ikinci on yıla giren bir savaş oyunu olan üçüncü şahıs nişancıydı. Oyunda, askeri gücü ve savaşın ahlakını sorgulayan bir yaklaşım vardı. Oyuncuya, askeri suçların psikolojisini anlamak ve bu emirleri yerine getirmenin ne anlama geldiğini anlamak görevi verildi. “Karanlık İçindeki Kalp” ve “Apocalypse Now” gibi hikayelere eklenebilecek şeyin, yani etkileşim düzeyinin eksikliği, bu oyunda vardı. Oyunun oyuncuya sorduğu karmaşık sorular, durumu kontrol ettiğinizden dolayı farklıdır.

İlginçtir ki, Xbox 360 için olan sürümü, bu makale yazılırken hala Xbox mağazasında mevcuttu. Oyunun kaldırılmasından önce perakende satıcıları tarafından satın alınan Steam kodları, hala Humble Store ve Green Man Gaming’de satışta.