Spec Ops: The Line’ın Geliştiricisi Yager’e Tencent’ten Yatırım

Spec Ops: The Line’ın Geliştiricisi Yager’e Tencent’ten Yatırım

Yager bugün Tencent’ten stratejik bir azınlık yatırımı aldığını açıkladı. Şirket kendi oyunlarını geliştiriyor ve yayınlıyor. The Cycle ve yeni projeler dahil olmak üzere bu faaliyetleri geliştirmek için bu fonları kullanmayı amaçlıyor. Geliştirici böylece Çin devinin Riot Games, Epic Games, Ubisoft, Supercell, Paradox Interactive, Frontier Developments ve Miniclip gibi hisselerinin bulunduğu diğer şirketler arasına girdi.

Yager CEO’su Timo Ullmann da durumu şöyle yorumladı:

“Tencent sadece dünyanın önde gelen oyun şirketi değil, aynı zamanda yıldız performansına sahip üretken bir yatırımcı. Bir oyun endüstrisi gibi analiz yapan Tencent ortaklarının kadrosuna katılmaktan onur duyuyoruz. Bunun sadece Tencent’in ağına ve kaynaklarına erişerek değil, Tencent’in sahip olduğu geniş endüstri bilgi birikimine dokunarak işimizin kapsamını büyük ölçüde geliştireceğinden eminiz.”

Şirketin, geliştiricinin yapısını veya stratejisini etkilemek istemediğini belirtmekte fayda var. Ancak, stüdyonun gelecekte tamamen devralınması mümkün. Tencent aynı şeyi başka bir geliştirici Funcom ile yapmak istiyor. Bu durumdan herkes memnun gibi görünüyor.

Yager 1999 yılında kuruldu ve piyasada 20 yıldan fazla olmasına rağmen hala kurucuları Uwe Bennecke, Roman Golka, Philipp Schellbach, Timo Ullmann ve Mathias Wiese tarafından yönetiliyor. Ekibin ilk oyunu 2003 yılında piyasaya sürülen Yager’dı. Ancak, stüdyo şöhreti başka bir oyun olan Spec Ops: The Line ile kazandı. Oyun Spec Ops serisinin yeniden başlatması olacaktı, ancak Joseph Conrad’ın Heart of Darkness’tan esinlenerek ilginç bir komplo teklif etmesine rağmen, finansal beklentileri karşılamadı. Yager Dead Island 2’de çalıştı, ancak Deep Silver 2015 yılında iş birliğini sona erdirmeye karar verdi.

Oyun Spec Ops serisinin yeniden başlatması olacaktı. İlginç bir hikayeye sahip olmasına ve Joseph Conrad’ın Heart of Darkness adlı kitabından esinlenmesine rağmen mali beklentileri karşılamadı. Yager Dead Island 2’de çalıştı ama Deep Silver 2015’te iş birliğine son verme kararı aldı.

Berlin merkezli şirket şu anda 110 geliştirici istihdam ediyor ve esas olarak birinci şahıs çevrimiçi nişancı The Cycle’ın geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.

Yager resmi web sitesi