Square Enix, Final Fantasy 7’nin üçüncü bölümü için yoğun çalışmayı doğruluyor.

Square Enix, Final Fantasy 7’nin üçüncü bölümü için yoğun çalışmayı doğruluyor.

Sadece bir ay önce Final Fantasy 7’nin doğrudan devamı olan Final Fantasy 7 Rebirth remake’inin piyasaya sürülmesi gerçekleşti, ancak oyunun yaratıcıları bile başarısını kutlamak için zaman bulamadılar. Final Fantasy 7 Rebirth eleştirmenlerden olumlu eleştiriler ve oyunculardan övgüler aldı, bu elbette geliştiricileri sevindiriyor, ancak tüm ekip zaten bir sonraki oyun üzerinde çalışmaya başladı. Square Enix, Final Fantasy 7 remake’in üçüncü bölümünün geliştirildiğini resmen doğruladı.

Bu bilgi, oyun direktörü Tetsuya Nomura’nın açıklamalarıyla ortaya çıktı. O, Final Fantasy 7 ve Final Fantasy 7 Rebirth remake’lerinin baş senaristi Kazushige Nojima ile birlikte üçüncü bölüm üzerinde zaten çalışmaya başladı.

Genel olarak, Nomura’nın Final Fantasy 7 Rebirth hala tamamlanma aşamasındayken üçüncü bölüm üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Onun sözlerine göre, devamın concept çalışması 2022 yılında başladı. Bu da, kült bir oyunun remake’inin üçüncü bölümünün uzun bir süre beklenmesini gerektirmeyeceği anlamına geliyor. Muhtemelen, yayınlanması zaten 2025-2026 yılında gerçekleşebilir, sadece Square Enix’ten daha fazla bilgiyi beklemek gerekiyor.