Stadia'ya Özel Outcasters Artık Google Tarafından Yayınlanmıyor

Stadia'ya Özel Outcasters Artık Google Tarafından Yayınlanmıyor

Stadia'ya özel Outcasters hala Stadia'ya özeldir, ancak artık Google tarafından yayınlanmamaktadır. Stadia oyuncuları, birkaç gün önce, Outcasters'ın artık Outcasters geliştiricisi Splash Damage'ın yayın kolu olan Warchest tarafından yayınlandığını belirten garip bir e-posta aldı.

E-postada, “31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, Outcasters yayıncısı Google LLC'den Warchest Ltd.'ye geçecek ve Warchest Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası geçerli olacak,” deniyor. “Lütfen her iki belgeye de bir göz atın. Başka hiçbir şey değişmiyor, oyunu yine de daha önce olduğu gibi Stadia'da oynayabilirsiniz.” ifadeleri yer aldı.

Bu hamle Stadia müşterileri üzerinde henüz bir etki yaratmamış olsa da, yayıncıların tipik olarak değerli fikri mülkiyete sahip çıkmak için mücadele ettiği oyun dünyasında alışılmadık bir adım. Son aylarda bir şirket olarak Google yayın hizmetinden uzaklaştığından, Stadia gözlemcileri için bu tam olarak şaşırtıcı değil.

Şubat ayında şirket, birinci taraf oyun stüdyolarını kapattı ve Jade Raymond gibi büyük isimler de dahil olmak üzere 150 kişinin işini kaybetmesine neden oldu. Ancak o ayın ilerleyen saatlerinde Google , 2021'de Stadia mağazasına ” 100'den fazla oyunun ” geleceğini, bu nedenle hizmette üçüncü taraf oyunlarını yayınlamayı bırakmadığını belirten bir blog yazısı yayınladı . Google'ın Stadia tutkusundan bağımsız olarak, Outcasters hayranları en azından oyunu oynamaya devam edebilir.