STALKER 2 Xbox Series X'e Geliyor

STALKER 2 Xbox Series X'e Geliyor

Microsoft'un Xbox Series X etkinliği sırasında şirket, Xbox Series X için bir STALKER 2 fragmanı sundu. Bu, konsollarda ilk kez bir korku oyununun birinci şahıs serisi oldu.

Şirket tarafından yayınlanan fragman, terk edilmiş bir oyun alanından sahipsiz bir yeraltı trenine kadar ürkütücü ortamlara genel bir bakış barındırıyor. Ayrıca fragmanda, arabalar ve çevredeki doğanın buruşması gibi anormallikler de yer alıyor.

Xbox blogunda yer alan bir duyuruda, stüdyo, bir hazine ve sır ayaran kirlenmiş bölgeye giren bir ödül avcısı olan STALKER olarak nasıl oynayacağını açıklandı. “Bölge” içindeki canavarlar simüle edilmiş bir dünyada yaşayacaklar ve birbirleriyle etkileşime girecekler. Ayrıca, seçimlerinize dayanan birçok farklı sonla dolu bir dallanma hikayesi bulunuyor.

STALKER serisi, mutasyona uğramış yaratıklar, kontrol için mücadele eden gruplar ve garip doğa olaylarıyla dolu Çernobil felaketinin etkilendiği alanda geçiyor. İlk oyun 2007 yılında piyasaya sürüldü, ancak seri 2009'dan beri hareketsizdi. STALKER 2'nin 2021'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Oyun ayrıca PC'ye de gelecek.