Cloud Imperium Games stüdyosunda, Squadron 42 ve Star Citizen gibi ünlü uzun süreli projelerin geliştirilmesinden sorumlu olan stüdyoda kilit personelin ayrılması devam ediyor. Geçen yılın sonunda tanınmış içerik üreticisi Tom Henderson, ekip yönetiminde ciddi değişikliklerin olduğunu bildirdi ve bu değişikliklerin geliştirme hızını olumlu bir şekilde etkilemesi gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ancak yeni olaylar, gerçekten kilit figürlere yapılan değişiklikleri gösteriyor.
Bilindiği üzere, 2025 yılının başında Cloud Imperium Games’in operasyon direktörü Carl Jones resmi olarak şirketten ayrıldı. Bu, stüdyonun resmi sitesinden onun hakkındaki bilgilerin kaldırılmasıyla doğrulandı. Jones, şirkette 10 yıldan fazla bir süre çalıştı ve oyunların aşırı uzun geliştirme süreleri konusunda açıkça itiraf eden az sayıdaki yöneticilerden biriydi. Daha yakın bir zamanda, Squadron 42 adlı tek oyunculu oyunun 2027 yılına kadar piyasaya sürüleceğine dair söz vermişti. Ancak onun ayrılmasından sonra yayın tarihleri belirsizliğini koruyor.
Henderson’ın sözlerine inanılırsa, Carl Jones, stüdyonun üst yönetiminin inisiyatifiyle kovuldu. Bazı bilgilere göre, son birkaç yıldaki düşük verimliliği memnuniyetsizliğe yol açtı. Bununla birlikte, buna dair doğrudan kanıtlar yoktur, Cloud Imperium Games’ten de resmi bir açıklama yapılmadı. Stüdyo hala üst düzey yöneticiler arasında kapsamlı temizlikler hakkındaki söylentileri ne doğruladı ne de yalanladı.
Star Citizen ve Squadron 42’nin geleceği hala soru işaretleri yaratırken, son personel değişiklikleri bu iddialı projelerin kaderinde daha fazla belirsizlik yaratıyor.