Star Wars Battlefront 2 ilk bakış: hakkında bildiğimiz her şey

Star Wars Battlefront 2 ilk bakış: hakkında bildiğimiz her şey

2015’teki Star Wars Battlefront filmi görünüş olarak güzeldi, fakat pek iş yoktu kendisinde. Battlefront 2, bu eleştiriye açık bir cevap. DICE (çok oyunculu), Criterion (araç tasarımı) ve Motive (anlatı) olmak üzere farklı disiplinlerden üç EA stüdyosu tarafından Battlefront’ın her zaman vaat ettiğinin en son sürümünü oluşturmak için çabaladı: bir askerin sinema oyunundaki Star Wars savaşıyla ilgili bir asker bakış açısı.

Bunu gerçekleştirme çabası bize daha fazla seçenek ve ilerleme sistemi sunan, oyuncunun eskisinden daha fazla olan, yenilenmiş çok oyunculu modu ve İmparatorluğun özel kuvvetlerinin bakış açısı ile destana derinlemesine bakan tek bir oyuncu modunu bize getirecektir. Orijinalden daha dolgun bir oyun inşa etmek ikna edici bir plan ve hikaye, Force Awakens ve Rogue One’ın yanında, uzakta bir galaksinin yeni ve ilginç perspektiflerini göstermeyi hedefliyor.

Biz kötü adam mı olacağız?

Battlefront 2’nin kampanyası geçen hafta sızdırılan fragmanda da gördüğünüz gibi Jedi’nin Dönüşü sonunda ikinci Ölüm Yıldızı’nın yok edilmesiyle başlıyor. Filmdeki o an en son İsyan zaferinin sahnesinden başlamakta. Motive bunu bozmak istiyor. Stüdyo oyun direktörü Mark Thompson, bu zaferini nasıl göz ardı edebilir ki diyor. Öncelikle, İmparator kuvvetleri içinde babasının yüksek rütbeli general olarak görev yapması nedeniyle İmparator’a sadakat yemin eden seçkin bir asker olan Iden Versio olarak oynuyorsunuz. Motive İmparatorluğu işgal eden dünyadaki çocukları İmparatorluk Akademisi’ne üye olmaya teşvik eden İmparatorluğun inancına ilham veren karakter türlerini keşfetmek istiyor.

Iden, Mass Effect Kalesi ve Mirror’s Edge Catalyst’daki kentin üst sınıf alanlarından bazılarına benzeyen, Star Wars evrende yeni yaratılmış bir dünya olan Vardos gezegeninden geliyor. Konsept sanat parçası, muhteşem kırmızı ağaçları, İmparatorluk ambleminde kaplanan fütüristik yapıları ve hatta bir bilim kurgu monorayını gösteriyor. Geliştiriciler, Vardos’u İmparatorluk ütopya olarak tanımlıyorlar; burada Rebeller terörist olarak kabul ediliyor ve İmparatorluğun ideolojilerine olan inanç mutlaklıktır.

Kod adı olarak bilinen Inferno Squadron adlı Iden birimi, birçok Battlefront dostu mücadele spesiyalini rahatlıkla barındırıyor. Hem bir pilot hem de bir komandosun, sızma ve sabotaj yapıbiliyorsunuz. İden’in ilişkili olması gerekiyordu ve İsyan’ın düşmanı olarak değil de, İmparatorluğun kahramanları olarak tasvir edilmesi gerekiyordu. Bununla birlikte, hikaye, bir hikaye görevi de dahil olmak üzere, Jedi Dönüşü sonrasında her iki tarafı da gösterecek, Kylo Ren’in oynadığı bir görüntü de Luke Skywalker olarak oynanacağı da söylentiler arasında.

Geliştiriciler, kampanya ve çok oyunculu arasında geçilecek bir kaç yeni fikir daha referans olarak göstermekteler. Örneğin oyuncuların robot yardımcılarının olması, bu da muhtemelen “uzaydaki dronlar” anlamına geldiğini farkedinceye kadar bir anlığına 

kafanızı karıştırdı. Fragmanda görülen İmparatorluk versiyonları, küçük İmparatorluk sondası droidlerine benziyor ve taktiksel kullanımı henüz tam olarak açıklanamamış olsa da, küçük bir elektrik çarpması kabiliyeti kullanılmış gibi görünüyor.

Battlefront 2 sabit sınıfları tanıtırken, gadget’lar ve yetenekler özelleştirilebiliyor, ancak bunları özel olarak ne gerektireceğinden tam olarak emin değiliz. Ayrıca araçlara değinirsek, yeni araç ve becerilerin kilidini de açabilirsiniz.

İşin çevrimiçi tarafı söz konusu olduğunda DICE, ‘kariyer’ kelimesini çok kullanıyor. Bu sefer 40 oyuncuya kadar çok oyunculu destek, Star Wars destanının farklı dönemlerinde yeni modlar ve haritalar bulunuyor. En azından, Ticaret Federasyonu’nun savaş droidleri (herkesin favorileri) gibi eşleşecek birim türleriyle, arka plan damlası olarak kullanılan yukarıda bahsedilen Vardos, Yavin IV, Kamino, Endor, Starkiller Tabanı, Mos Eisley ve Hoth’ı göreceğiz.

Sonra Criterion’daki Burnout ekibi tarafından tasarlanan yenilenmiş bir uzay gemisi muharebe sistemine sahip uzay savaşları var. Bu sefer seçim yapacak daha fazla zanaatta olacak.

Sıralamaları değiştirme

Battlefront 2 online ortamında ilerleme, önemli bir revizyona sahipmiş gibi geliyor. Temel askerler, kahraman karakterleri ve hatta araçlar şimdi yükseltilebilir ve özelleştirilebiliyor. Luke, Kylo Ren, Rey, Jango Fett (ya da en azından onun aracı), Darth Maul ve Yoda’yı şimdiye kadar görülen karakterler. Kahramanlar, Battlefront 1’de, özellikle de birbirleri ile savaştıklarında kontrol etmek biraz zordu, bu yüzden DICE, bu sefer daha fiziksellik kazandıklarını söylüyor. Kahramanlarınızı oyun stilinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Nasıl olduğunu henüz bilen yok ama. Kahramanları elde etme şekliniz, savaş alanındaki belirteçleri ilk alan kişi olmaktan ziyade, bu sefer bir kaynak temelli sistem olacak. Kahramanlar oyun oynayarak değişen güçlü birimler olmak üzere tasarlanmış olsa da, DICE, önemli ölçüde dengelenmiş olan temel bir askerin savaşta Darth Maul’e karşı ayakta kalabileceğini de söylüyor. DICE tarafından tekrar kullanılan “kariyer” kelimesi, yüzsüz askerlerin, kaya parçalayan yerlere ilerleyebileceğini gösteriyor.

Bu, EA’nın, Battlefront 2 için büyük planı hazırlamanın, oyunun ilk günden başlayacak işlerle dolup taşılacağından kesinlikle emin olmasını sağlama fırsatıydı. Bu, EA’nın, Battlefront 2 için büyük planı hazırlamanın, oyunun ilk günden başlayacak işlerle dolup taşılacağından kesinlikle emin olmasını sağlama fırsatıydı. Çok oyunculu oyundaki özellikler özellikle ince, ancak Battlefront 2, özellikle orijinalle kıyaslandığında fan hizmeti üzerinde kısa olmayacak gibi görünmekte. DICE için büyük zorluk, gösteri ve Star Wars ikonografisinin çekiminden sonra insanların Battlefront 2’de kalmalarını sağlamak olacak.

Araç gereçler, daha derin kişiselleştirme ve çok katmanlı ilerleme sistemleri buna belki bir cevap olabilir; bakacağız ve göreceğiz.