StarCraft 2 stratejisi için yeni bir güncelleme yayınlandı

StarCraft 2 stratejisi için yeni bir güncelleme yayınlandı

Blizzard şirketi, son yıllarda yeni oyunların olmamasına rağmen StarCraft franchise’ını desteklemeye devam ediyor. Son zamanlarda, gerçek zamanlı strateji oyunu StarCraft 2’yi güncellediler, oyun dengesinde değişiklikler yaptılar ve harita listesini güncellediler.

5.0.13 güncellemesi, oyunda dengesi yapılan değişiklikleri içeriyordu. Bu değişiklikler, ESL iş ortakları ve oyun dengesi topluluğu danışma kurulu, ayrıca topluluktaki harita yapımcıları tarafından geliştirildi. Güncelleme hedefleri arasında protosslar ile terranlar arasındaki dengeyi iyileştirmek, agresif taktiklerle ilgili sorunları çözmek ve oyunun oynanabilirliğini artırmak yer alıyordu.

Oyunun çeşitli yönlerinde değişiklikler yapıldı. Örneğin, işçilerin saldırı menzili arttırıldı, zerg’lerin “Rocks” kayalıkları sümüğü haricinde sağlık kaybetmeye başladı ve mineral yatakları şimdi taş kulelerin yıkılmasıyla yok ediliyor. Terranlar için “Long-range ballistics” menzili üzerinde düzeltmeler yapıldı, protosslar için Gözlemci üretim süresi iyileştirildi ve sağlık ve kalkanlar artırıldı.

Ayrıca, hata düzeltmeleri de yapıldı, örneğin eğimlerde hybryd’lerin verdiği hasar artırıldı ve kuşatma tankının saldırı animasyonu düzeltildi. Bu değişikliklerin oyuncular için oyun deneyimini daha dengeli ve keyifli hale getirmesi amaçlanmaktadır.

Oyunun yayın tarihi Temmuz 2010’da gerçekleşti.