Stardew Valley, Büyük Güncelleme 1.6’yı Aldı ve Aktivite Rekoru Kırdı.

Stardew Valley, Büyük Güncelleme 1.6’yı Aldı ve Aktivite Rekoru Kırdı.

Bugün Stardew Valley geliştiricisi Eric “ConcernedApe” Barone, popüler yaşam simülatörü için uzun zamandır beklenen 1.6 güncellemesini nihayet yayınladı. Şu anda güncelleme sadece PC sürümüne sahipken, konsol ve mobil sürümler, henüz bir çıkış tarihi olmaksızın, hazır oldukları zaman piyasaya sürülecek. Bununla birlikte, ConcernedApe, aktif bir şekilde üzerinde çalıştıklarını belirtiyor.

İlginç olan, güncelleme notlarının oldukça geniş olmasıdır. Hepsini okumak istiyorsanız, 7300 kelimenin üzerinde okuyacağınızı göz önünde bulundurun. Bununla birlikte, ConcernedApe, sürpriz bozanlardan kaçınmanızı önerirken, notlarda sürpriz bozanlar bulunduğunu unutmayın, bu nedenle kendi riskiniz ve sorumluluğunuzla okuyun.

Oyun süreci, NPC’ler, çevrimiçi oyun, metinler, grafikler, kullanıcı arayüzü, modlar ve çeşitli hataların büyük ölçüde düzeltilmesinin yanı sıra, güncelleme yeni bir çiftliğin başlamasına izin veren bir yeni çiftlik türü ekledi, yeni festivaller ve aynı festivallerdeki başarıların devam etmesi için özel ödül eklendi, NPC’lerle daha fazla diyalog ve kış kıyafetleri eklendi.

Oyuncular artık birkaç evcil hayvanı tutabilir ve ilişki seviyeleri maksimum olduğunda hediyeler getirebilirler. Yeni ev dekorasyonları uygulandı. Eşyaların düşme oranı ve fiyatları dengelendi ve eşyalar hakkında konuşurken, eritme işlemini hızlandırabilen yeni bir Ağır Fırın gibi birçok yeni eşya eklenmiştir.

İlginç bir şekilde, güncelleme Stardew Valley’e birçok oyuncuyu geri getirdi ve SteamDB izleme sitesi, oyunun Steam’deki aynı anda en fazla oyuncuya ulaştığı önceki rekorunu kırdığını bildirdi, aynı anda 140.000’den fazla oyuncunun oynadığını gösteriyor.