Starfield, altı aydan az bir sürede Steam’deki oyuncularının %97’sini kaybetti.

Starfield, altı aydan az bir sürede Steam’deki oyuncularının %97’sini kaybetti.

Starfield, Bethesda’nın The Elder Scrolls V: Skyrim ile eşit büyük bir başarı olması gerekiyordu. Ancak karışık tepkilerle karşılaştı ve piyasaya sürülmesinden beş ay sonra Steam’deki oyuncu tabanının %97’sinden fazlasını kaybetti.

Lansmanından kısa bir süre sonra Steam’de 330.273 eşzamanlı oyuncu zirvesine ulaştıktan sonra, Starfield’ın sayısı SteamDB verilerine göre 9.000’in biraz üzerine düştü. Bununla birlikte şu anda 25.000’den fazla Steam oyuncusu The Elder Scrolls V: Skyrim oynuyor.

Oyunla ilgili şu anda karışık eleştiriler var, bu da önceki “genellikle negatif” değerlendirmelere göre bir ilerleme olarak nitelendirilebilir. Ve Steam verileri oyunu Xbox mağazasından satın alan veya Game Pass aracılığıyla oynayanları hesaba katmıyor. Ancak Bethesda için bu hala en iyi durum değil, özellikle de bu oyuncuların oyun için ödeme yaptığını düşünürsek.

Bethesda’nın Starfield için gerçekten büyük planları var, bunlar arasında her altı haftada bir yeni güncelleme yayınlama da var. Starfield’ın son güncellemesi, ek içeriklerin az olmasına rağmen 100’ün üzerinde düzeltme içeriyordu. “Yeni seyahat yolları” ve Shattered Space eklentisi de dahil olmak üzere başka şeyler de yakında gelecek.