Steam 1 Milyar Hesaba Ulaştı

Steam 1 Milyar Hesaba Ulaştı

PC oyun pazarı, şu anda, büyük ölçüde Epic Games Store’un eylemleri nedeniyle bir bozulma durumunda. Geçtiğimiz yıl PC launcherlarında özel haklar satın alıyorlardı, en son ve en büyük örnek, PC oyun ekonomisinin doğası hakkında tartışmalara neden olan Borderlands 3’tür. Epic Games CEO’su Tim Sweeny’nin piyasaya girme felsefesi ve stratejisi hakkında ne düşündüğünüze bakılmaksızın, Steam’in büyük bir varlığına sahip olduğu inkar edilemez. Bu her zaman netti, ancak şimdi daha da netleşti, çünkü artık Valve’ın mağaza ve oyun başlatıcısının 1 milyar hesaba ulaştığını görüyoruz.

 

Steam ID bulucusunun izlemesiyle, Steam’deki 1 milyarıncı hesap 28 Nisan’da geldi. Şimdi, Steam’de milyarlarca aktif ve benzersiz kullanıcı olmadığını söylemeye gerek yok (kabaca 7 milyar insan nüfusu olduğu tahmin edilmektedir, bu nedenle hayır, Dünya’daki 7 kişiden 1’inde Steam hesabı yoktur), Bu sayının %70-80’inin botlar, kopyalar, vb. olduğunu iddia etmek hala şaşırtıcı bir meşru hesap tutarı. Geçen yıl Valve ayrıca Steam’in 90 milyon aktif kullanıcısı olduğunu ve büyük olasılıkla o zamandan beri yalnızca büyüdüğünü gösteren istatistikler yayınladı.

 

Valve, 2003 yılında Steam’i başlattı ve PC oyunları için fiili bir standart haline geldi. Diğer mağazalar yükselirken, EA ve Ubisoft gibi üçüncü parti şirketler kendi bilgisayar mağazalarını yaratırken, hiçbiri piyasaya bu şekilde girmeyi başaramadı. Ayrıca, küratörlük ve algoritmalar ile ilgili tartışmalardaki payını da görüyor. Epic Games’in Valve’ın pazar payını taktikleriyle eşleştirip eşleştirmeyeceği merak konusu, ancak inkar edilemez bir şey var, ringdeki en güçlü rakibi kovalıyorlar.