Steam 18 Ayda 27 Milyon Üye Ekledi

Steam 18 Ayda 27 Milyon Üye Ekledi

Steam Büyüyor

Steam Büyüyor

GeekWire ( GI.biz aracılığıyla ) Valve’nin sunumdaki slaytlarından birinin Steam’in günlük aktif oyuncuları 33 milyon ve aylık 67 milyon aktif oyuncu olduğunu gösterdi. Buna karşılık PlayStation Network, Sony’nin en yeni sayımı ile aylık 70 milyon aktif kullanıcıya sahipken, Xbox Live ise 53 milyon aylık kullanıcıya sahip. 

Valve’nin sunumunda yer alan diğer bir sayı ise 27 milyondu. Bu, Steam’in Ocak 2016’dan bu yana eklediği yeni üye sayısı. Geçtiğimiz 18 ay boyunca hesaplandığında ayda 1,5 milyona ulaşıyor. 

Valve’nin slayt sunumu ayrıca, Steam’in son zamanlarda 14 milyon eşzamanlı kullanıcıya ulaştığını belirtti, bu 2015’te 8.4 milyondu. Genel olarak Valve, şirketin son sayısı ile 125 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. 

Bölgelere göre Steam satışlar açısından, Kuzey Amerika pastanın en büyük dilimi olan yüzde 34, ardından Batı Avrupa’da %29 olarak gerçekleştirdi. Asya da ise Steam yine büyümeye devam ediyor. Bir kaç yıl önce sadece bir kaç yüzde puanına sahipken şimdi yüzde 17’ye yükselmiş durumda. Satıştaki artış Kore, Çin ve Japonya’daki kullanıcılardan kaynaklanıyor. 

Valve, Steam‘deki her satışın yüzde 30’unu alıyor. Valve özel bir şirkettir, dolayısıyla tam olarak ne kadarının değerinde olduğunu bilmiyoruz, ancak tahminler milyarlarca dolar civarında. Bir Ocak 2017 raporu, Valve kurucusu Gabe Newell‘in kendisinin 4,1 milyar dolarlık net bir değere sahip olduğunu ve Oprah‘tan daha zengin olduğunu iddia etmişti.