Steam Anlık 22 Milyon Kullanıcıya Ulaşarak Büyük Bir Rekora İmza Attı

Steam Anlık 22 Milyon Kullanıcıya Ulaşarak Büyük Bir Rekora İmza Attı

     Oyun dünyasının en önemli platformlarından biri olarak gösterilen Steam şu sıralar oldukça başarılı günler geçiriyor. Tüm dünyayı etkisi altına alarak milyonlarca insanın evlerde karantina altında olmasına sebep olan koronavirüs, milyonlarca insanın Steam gibi platformlara yönelmesine sebep oldu. Geçtiğimiz hafta 21 milyon anlık oyuncu sayısına ulaşarak büyük bir rekora imza atan Steam, bu rekoru geliştirdi.

      Arka arkaya kırdığı rekorlarla son günlerde adını sık sık duyduğumuz Steam, rekorlara devam ediyor. Geçen hafta anlık 19,728,966 oyuncu sayısına ulaşan Steam, kırılması oldukça zor bir rekora imza atmıştı. Ancak yayınlanan son raporlara göre Steam bu rekoru geliştirdi ve anlık 22,001,966 oyuncu sayısına ulaştı.

 

     Oyun analisti Daniel Ahmad tarafından yapılan açıklamaya göre Steami, geçtiğimiz günlerde anlık oyuncu sayısında 22 milyona ulaşarak büyük bir rekora imza attığını belirtti. Anlık olarak en çok oyuncu sayısına ulaşan oyun ise geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da Counter Strike: Global Offensive oldu. Anlık 1,100,244 oyuncu sayısına ulaşan oyun oldukça başarılı günler geçiriyor. Ayrıca CS:GO son bir ayda oyuncu sayısını yüzde 13 arttırdı.

     En çok girilen oyunlar listesinin ikinci sırasında ise Dota 2 yer aldı. Anlık 715,800 oyuncuyla ikinci sırada bulunan oyun son zamanlarda oldukça başarılı günler geçirmeye devam ediyor. 

     Listenin üçüncü sırasında ise geçtiğimiz günlerde Steam'de ücretsiz olan Football Manager 2020 yer aldı. Anlık 180,838 oyuncuya ulaşan oyunun bu başarıyı elde etmesindeki en büyük etken ücretsiz olması oldu. Steam'in bu başarısının ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.