Steam’de Yer Alan Electronic Arts Oyunlarına Zam Geldi!

Steam’de Yer Alan Electronic Arts Oyunlarına Zam Geldi!

    Oyun satış platformlarının başında gelen Steam’de dün gece birçok oyuna zam geldi. Açıklanan detaylara göre Electronic Arts, dün gece saatlerinde Steam platformunda satışta olan oyunların fiyatlarını arttırma kararı aldı. Ancak şöyle bir detayı da atlamadan geçmeyelim, fiyatlar yalnızca Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde artmadı.

     Fiyatları arttırılan oyunları incelemek gerekirse, SimCity 4: Deluxe Edition daha önceden Steam’de 9,99 eurodan satışı yapılırken dün gece itibariyle bu fiyat 19,99 euroya çıktı. Bir diğer fiyatına zam gelen oyun ise Crysis 2 oldu. Daha önceden 19,99 euro’ya satılan Crysis 2  Maximum Edition, 29,99 euroya satılmaya başlandı. Electronic Arts’ın zamlarından bir diğer oyun ise Mass Effect oldu. Zamdan önce 9,99 euroya satılan oyun zamlardan sonra 19,99 eurodan satılmaya başlandı. 

      Yüksek zamlardan etkilenen bir diğer oyun ise Dragon Age: Origins – Ultimate Edition. Daha önceden 19,99 euroya satılan oyun 29,99 euroya ve The Sims 3, 19,99 euro’dan satılırken şu an 29,99 euroya satılmaya başlandı.

    Zam gelen bu oyunların Türkiye fiyatları ise bu zamlardan sonra oldukça etkilendi. Eğer şu an SimCity serisinin 4.oyununu satın almak istiyorsanız 129,00 TL ödemek zorundasınız. 10,00 euro gibi yüksek zam yapılan bir diğer oyun olan Crysis 2 Maximum Edition ise 65,00 TL’den satılıyor. Zamlardan etkilenen diğer oyunlar olan Mass Effect, 129,00 TL’ye ve The Sims 3, 129,00  TL’den satılmaya başlandı.

     Electronic Arts’ın Steam platformu için yaptığı bu zamlardan daha birçok  etkilendi. Etkilenen oyunlar arasında, Dead Space 2, Need for Speed: Hot Pursuit, Command and Conquer 4: Tiberian Twilight, Battlefield: Bad Company 2, Command and Conquer 3: Kane’s Wrath, Dead Space, Crysis Warheah, Jade Empire: Special Edition gibi oyunlarda etkilendi. 

    Electronic Arts’ın şu an Steam’de 38 oyun ve 22 indirilebilir içerik mevcut. Uygulanan son zamlarla birlikte bunlardan yalnızca 10 tanesinin fiyatlarında artış olmadı. Bildiğiniz üzere Electronic Arts, uzun zamandır piyasaya sürdüğü yeni oyunları kendi platformu olan Origin üzerinden piyasaya çıkartıyordu. Ancak son çıkan Star Wars Jedi: Fallen Order oyunuyla birlikte şirket tekrar Steam platformuna dönüş yapmıştı. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler yaşanacak.