Steam Deck için artık 14.000’den fazla oyun mevcut

Steam Deck için artık 14.000’den fazla oyun mevcut

Valve’nin taşınabilir oyun bilgisayarı Steam Deck, yeni bir ilginç kilometre taşına ulaştı. Gaming on Linux tarafından bildirildiği üzere, SteamDB veritabanında şu anda Steam Deck için tamamen oynanabilir veya tamamen doğrulanmış olarak kabul edilen 14.000’den fazla oyun olduğu belirtiliyor.

Yazıyı yazdığımız sırada, Steam’deki 4.604 oyun Steam Deck’te oynamak için doğrulanmıştı (bu da cihaz için tamamen optimize edildikleri anlamına gelir) ve 9.406’sı oynanabilir olarak işaretlendi (bu, oyunların oynanabilir olduğu ancak bazı teknik sorunlarla karşılaşabileceği anlamına gelir).

Öte yandan, Steam Deck’e desteklenmeyen 3.920 oyun bulunmaktadır. Desteklenmeyen işareti, oyunun Steam Deck’te çalışmayacağı anlamına gelmez; Valve henüz taşınabilir bilgisayar için oyunu test etmemiş demektir.

Son zamanlarda taşınabilir oyun bilgisayarı pazarı oldukça ilginç hale geldi. Büyük oyunlar Steam’e çıkıyor ve stüdyolar, oyunlarını Steam Deck’te çalıştırılabilir hale getirmek için bilinçli çabalar harcıyor. Diğer firmalar da buna dikkat çekti ve kendi taşınabilir oyun bilgisayarlarını oluşturup piyasaya sürmeye başladı. Bunlar arasında MSI Claw, Asus ROG Ally ve Lenovo Legion Go yer alıyor.