Steam Muhtemelen Anno 1800 Oyununu Epic’e Kaptırdı

Steam Muhtemelen Anno 1800 Oyununu Epic’e Kaptırdı

Başka Bir Oyun Daha Steam’den Epic’e Gidiyor

Başka Bir Oyun Daha Steam'den Epic'e Gidiyor

Henüz onaylanmasa da, Anno 1800‘ün özel bir Epic Games Store haline geldiği anlaşılıyor. Başlangıçta Steam yayınına programlanan Anno 1800, 16 Nisan yayınlanma tarihinden sonra Steam‘de olmayacak.

Anno 1800’ün Steam sayfasındaki bir haberde, “Anno 1800’ün satışları, oyunu bir başka PC mağazasına özel kılmak için yayıncının kararına bağlı olarak 16 Nisan’dan sonra Steam’de durdurulacak. Yayıncı Steam’deki oyunun tüm satışlarının Steam’de gerçekleştirileceğini ve Steam sahiplerinin oyuna ve gelecekteki güncellemelere veya Steam üzerinden DLC’ye erişebileceklerini temin etti.” denildi.

Duyuru, başka hangi mağazanın olacağını belirtmiyor, ancak son birkaç aydır olanlara bakıldığında, bunun Epic olduğunu varsaymak mantıklı geliyor. 2018’den beri, birkaç oyun yayınlanmadan hemen önce Steam’den ayrıldı ve bunun yerine Epic’e gitti. Hatta bu oyunların bazıları, Metro Exodus ve The Division 2 gibi oldukça büyük oyunlardır. Anno 1800’den önce Borderlands 3, Epic Games Store’a özel olarak katılan en son büyük oyundu. Ama bu oyun diğer oyunların yıllarca süren anlaşmasının aksine, sadece altı aylığına olacak.

Ayrıca, Ubisoft The Division 2’nin Epic’e özel olduğunu açıkladığında Epic, Ubisoft ile olan ortaklığının “ek özel oyunlar” ile devam edeceğini açıkladı. Başka bir ayrıntı verilmedi. Ancak Epic, bu oyunların “gelecek yıl” boyunca piyasaya sürülmesinin planlandığını söylemişti. Anno 1800 bu kriterlere uyuyor, bu yüzden 16 Nisan’da oyunun Epic’e gelmesi mantıklı olacaktır.

Çıktığı zaman Anno 1800 oyununu bilgisayarınızda oynayıp oynayamacağınızı merak ediyorsanız aşağıdaki bağlatıdan konumuzu inceleyebilirsiniz.

Anno 1800 Sistem Gereksinimleri