Steam Ödüllerinin Tarihi ve Kategorileri Belli Oldu

Steam Ödüllerinin Tarihi ve Kategorileri Belli Oldu

  Steam kullanıcıları geçtiğimiz zamanlarda 2019 yılının enlerini seçme şansına sahipti. Bu yıl Steam Awards adaylarını seçme bölümü şuanda Steam’de yer almıyor. Bu da demek oluyor ki yakın zamanlarda Steam’in bu seneki 8 kategoride yarışan en iyilerini öğreneceğiz. 

  Steam’in yaptığı açıklamada başlangıç tarihinden itibaren her gün bir kategorinin en iyisi açıklanacak. İlk güne özel Göze Çarpan Görsellik’ kategorisi ile başlanacak. Daha sonra 18 Aralık tarihinde yılın en iyi oyunu final adaylarının belirlenmesi ile son bulacak. Aday oyunlarının oylaması 19 Aralıkta başlayacak ve aynı tarihte Steam indirimleri başlayacak.

Bu Seneki Steam Awards Kategorileri;

Game of the Year: Çoklu oyuncu özellikleri, grafikleri ve oynanış mekaniği ile ve Steam’in belirlediği başka kategorilerle diğer oyunlardan ayrılan yılın en iyi oyunu “Game of the Year” kategorisi altında seçilecek.

VR Game of the Year: Sanal gerçeklik tecrübesini en iyi şekilde sağlayan oyun “VR Game of the Year” kategorisi altında seçilecek. Bu kategoriye Game of the Year kategorisinin VR versiyonu da denilebilir.

Labor of Love: Piyasada uzun süredir boy gösteren oyunlara gelen yenilikler ve en iyi geliştirilmiş oyunlar bu kategori altında seçilecekler.

Better With Friends: Arkadaşlarınızla birlikte oynarken zevk aldığınız ve eşli oyun deneyimini en iyi ve en dolu şekilde yaşatacak oyun kategori altında seçilecek.

Most Innovative Gameplay (Yeni): Oynanış olarak en çarpıcı yenilikler gösteren, en yenilikçi oyun bu kategori altında boy gösterecek.

Outstanding Story-Rich Game (Yeni): Hikayesiyle oyuncuyu büyüleyen ve heyecan veren oyunlar, bu kategori altında yarışacak.

Best Game You Suck At (Yeni): Zor oyun olma özelliği gösteren oyunlar bu kategori altında seçilecekler.

Outstanding Visual Style (Yeni): Grafik açısından farklılık yaratan, en gerçekçi grafiklere sahip olan oyunlar, bu kategori altında seçilecek.