Steam’de Dragon’s Dogma 2 mükemmel bir başlangıç yaptı, ancak oyuncular optimizasyonu ve mikro işlemleri eleştiriyorlar

Steam’de Dragon’s Dogma 2 mükemmel bir başlangıç yaptı, ancak oyuncular optimizasyonu ve mikro işlemleri eleştiriyorlar

Steam’de sonunda Capcom tarafından uzun zamandır beklenen Dragon’s Dogma 2’nin çıkışı gerçekleşti. Capcom’un aksiyon RPG’si dijital platformda harika bir başlangıç yaptı – SteamDB verilerine göre Capcom’un oyunu 180 binden fazla oyuncuyu cezbetti, ancak yayın anında bu sayı 155 bine düştü.

Oyun, başka bir yüksek bütçeli Capcom hiti olan geçen yıl piyasaya sürülen ve 168.191 Valve platformu kullanıcısını cezbeden Resident Evil 4’ün performansını hiç sorun olmadan geride bıraktı. Bu metrik açısından oyun, önceki versiyonu Dragon’s Dogma: Dark Arisen’i de geride bıraktı, çünkü oyunun çevrimiçi zirvesi yalnızca 4.194 idi.

Ancak, kullanıcı değerlendirmeleri açısından durum çok kötü. Daha önce de belirtildiği gibi, oyun berbat bir şekilde optimize edilmiş ve yayın sonrasında birçok mikro işlem ortaya çıkmış durumda. Gerçek parayla ödeme yapmanın gerekeceği izlenimine kapılabilirsiniz, ancak çoğu bu öğelerin oyun içinde sorunsuz bir şekilde elde edilebileceğini fark etti, ancak bazılarına ulaşmanın sadece bağış yoluyla mümkün olduğu görünüyor, ancak bu pek olası değil. Bu durum Capcom’un suçunu hafifletmiyor – Japon şirket bu durumu yayın öncesinde açıklamalıydı.

Sonuç kaçınılmazdı – Steam’deki oyunun derecesi şu anda 2725 yorum temelinde kırmızı “Genelde Olumsuz” seviyesine düştü. Ancak birçok oyuncu, optimizasyonun düzeltilmesi durumunda olumsuz değerlendirmelerini değiştireceklerini belirtti.