Steam’de hayatta kalma RPG oyunu Enshrouded, Tekken 8 ve Like a Dragon: Infinite Wealth oyunlarından daha popülerdir.

Steam’de hayatta kalma RPG oyunu Enshrouded, Tekken 8 ve Like a Dragon: Infinite Wealth oyunlarından daha popülerdir.

Bu hafta, Like a Dragon: Infinite Wealth ve Tekken 8 gibi yüksek bütçeli AAA oyunlarının piyasaya sürümleri gerçekleşti ve beklenildiği gibi büyük başarı elde etti. Ancak haftanın en büyük oyunu bağımsız Enshrouded oldu, hayatta kalma ve aksiyon-RPG öğelerini birleştiren bir oyun.

Her iki Japon oyunun çevrimiçi sonuçlarını toplamak bile (Tekken 8 – 49,977 eşzamanlı oyuncu ve Like a Dragon: Infinite Wealth – 42,906), Enshrouded’ınkinden kat kat daha düşük çıkıyor. Enshrouded’ın popülaritesi, Steam’in en çok satanlar listesinden de anlaşılabilir, çünkü fiyatının üçte biri olmasına rağmen Like a Dragon: Infinite Wealth ve Tekken 8’i satış sayısında geride bıraktı.

Elbette Sega ve Bandai Namco’nun şikayet etmeyecek bir nedeni yok, çünkü serilerinin son bölümleri şüphesiz büyük hitler oldu ve her ikisi de Steam’deki etkinlik göstergelerine göre diğer oyunların çok uzağında kaldı. Bu nedenle Enshrouded’ın bu oyunlara karşı zaferi sadece PC pazarının özellikleriyle açıklanabilir, çünkü şu anda hayatta kalma oyunlarına gerçek bir talep var. Ayrıca oyunun yalnızca PC’de mevcut olması ve Japon ürünleriyle karşılaştırıldığında çoğu oyuncunun konsol sürümlerini tercih etmesi de etkiliyor. Yine de Enshrouded’ın geliştiricileri, başarılı oldukları için gurur duymalıdır.

Yine de Enshrouded’ın, fenomenal derecede popüler Palworld’ün sadece bir hafta sonra piyasaya sürülmesi nedeniyle gerçekleşememiş daha büyük bir potansiyeli olup olmadığı konusunda şüpheler oluşabilir. Gerçekten de, her iki oyunun çıkışı öncesinde Steam’deki abone sayıları çok benzerdi – her birinde yaklaşık 120.000 kişi. Bu oyunların birbirinden ayıran çok şey olmasına rağmen, ikisi de çevrimiçi hayatta kalma oyunları türüne ait oldukları için, bu kategorinin hayranlarının şu anda Enshrouded’a göz atmak yerine Palworld’e çok meşgul olduklarını düşünmemek zor.