Steam’de Japon oyunlarının yeni başarıları. Yeni Atelier ve Under Night In-Birth daha fazla ilgi görüyor.

Steam’de Japon oyunlarının yeni başarıları. Yeni Atelier ve Under Night In-Birth daha fazla ilgi görüyor.

Bu yılın başlangıcı, Japon yapımına ilgi duyan herkes için gerçekten altın bir dönem haline geldi. İlk olarak ve en açık şekilde, Tokyo merkezli Pocketpair şirketinin Palworld adlı olağanüstü sonucuna bakabiliriz, ki bu sonuç yakın zamanda 2.1 milyon oyuncu sayısına ulaştı. Ayrıca Tekken 8 ve Like a Dragon: Infinite Wealth oyunları da önceki sürümlerine göre önemli ölçüde daha iyi sonuçlar elde edebilir. Tekken 8 neredeyse 50 bin oyuncu toplarken, Yakuza’nın yeni oyunu olan Infinite Wealth, şu anda yaklaşık 46 bin 100 oyuncuya ulaşarak her iki serinin en iyi sonuçlarından 30-35 bin oyuncu daha fazla topladı.

Dikkat çekici bir şekilde, daha niş oyun serileri olan Atelier ve Under Night In-Birth, önceki sürümlerine göre oyuncu sayısı açısından önemli ölçüde daha iyi sonuçlar elde edebilir. Yeni Atelier oyunu olan Atelier Resleriana: Forgotten Alchemy and the Polar Night Liberator, free-to-play bir oyun olup, birkaç ay sonra Japonya’dan çıkıp Batı’da piyasaya sürüldü. En yüksek oyuncu sayısı burada 9.008 iken, önceki rekor Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key oyununda 7.162 oyuncuydu.

Şu anda Under Night In-Birth 2 Sys:Celes oyununun 7.09 oyuncu sayısına ulaştığı görülmekte, bu rakam UNDER NIGHT IN-BIRTH Exe:Late[cl-r] oyunun 1377 oyuncusuyla karşılaştırıldığında oldukça yüksektir. Gördüğümüz gibi, son zamanlarda Japonya’dan çıkan niş oyunlar bile binlerce yeni hayran kazanmış durumda.