Steam’de oyunları ağ üzerinden başlatan korsanların bir patlama olduğu gözlemleniyor.

Steam’de oyunları ağ üzerinden başlatan korsanların bir patlama olduğu gözlemleniyor.

2024 yılının başlarında dijital mağaza Steam, platformundaki oyuncuların rekor düzeyde etkinliği hakkında birkaç kez rapor verdi. Platformun genişlemesi sadece sıradan oyuncular sayesinde değil, aynı zamanda uzun zamandır korsanlar tarafından da seviliyor. Son birkaç günde, Steam’de korsanlar oyunlarını çalıştırmak için kullanıcıların etkileyici bir akını gözlemleniyor.

Bu kullanıcılar, Steam’i oyun koruma sistemlerini atlamak ve çevrimiçi modları başlatmak için kullanıyorlar. Örneğin, birçok korsanın Forza Motorsport gibi oyunları ve diğer projeleri online özellikleriyle oynamakta hiçbir sorunu yok. Bunun için onlar Spacewar gibi “sahte” oyunları kullanıyorlar.

Birkaç gün önce, SteamDB verilerine göre, Spacewar’ın aktif oyuncu sayısının hızla arttığı fark edildi, ancak bu proje Steam mağazasından uzun zaman önce kaldırılmıştı. Hafta sonu için oyun için yeni bir rekor kırıldı – aynı anda 102.000’den fazla gerçek olmayan kullanıcı oynadı, esasen sıradan korsanlardır. Önceki korsan rekoru, geçen yılın başında 78.000 aktif kullanıcıyla kırılmıştı.