Steam’de The Last of Us Part 2 Remastered’ın ön yüklemesi başladı – Naughty Dog tarafından geliştirilen oyunun güncellenmiş versiyonu. Bu, PlayStation oyunlarının PC’ye portlanması dalgasının bir devamıdır ve bu sefer kullanıcılar, Joel ve Ellie’nin yeni maceralarını şimdi PC oyuncuları için mevcut olan geliştirilmiş versiyonda deneyimleyebilecekler.
Oyunun diskinizde yaklaşık 115 GB boş alan gerektireceğini (sistem gereksinimlerinde belirtilen 150 GB’a rağmen) ve daha hızlı yükleme için SSD kullanmanın önerildiğini belirtmek önemlidir. Ön yükleme düğmesinin hemen görünmeyebileceğini, ancak Steam istemcisini yeniden başlatmanın bu sorunu genellikle çözdüğünü unutmayın.
PC portu, Nixxes Software ve Iron Galaxy Studios tarafından geliştirildi ve birkaç grafik iyileştirmesi, DualSense gamepad desteği, HDR ve ultra geniş ekranlar gibi yeniliklerin yanı sıra diğer yenilikleri de alacak. Ayrıca, oyuncular NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 3.1 ve 4.0, Intel XeSS ve DirectStorage gibi teknolojilerin desteğinden yararlanabilecekler.
The Last of Us Part 2’nin yayınlanması 3 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşecek ve desteklenen diller arasında Rusça da bulunacak, hem dublajda hem de altyazılarda, bu da kuşkusuz Rusça konuşan oyuncuları memnun edecek.