Steam’deki Suicide Squad oyuncu sayısı 3 haftadan az bir sürede %85 azaldı

Steam’deki Suicide Squad oyuncu sayısı 3 haftadan az bir sürede %85 azaldı

Rocksteady Studios’un Batman Arkham üçlemesinin ardından Suicide Squad: Kill the Justice League, tüm evrenin standartlarına pek uymuyor gibi görünüyor.

Oyunun piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Rocksteady Studios’un bugüne kadarki en düşük dereceli oyunu oldu ve erken erişimde 7 bin oyuncuya ulaştı. Tam sürüme geçildiğinde, oyuncu sayısı arttı ancak oyun hala oyuncu kaybetmeye devam ediyor.

Suicide Squad: Kill the Justice League, piyasaya sürülmesinden sadece iki hafta sonra oyuncuların %85’ini kaybetti.

Yukarıdaki bilgilerden görüleceği üzere, şu anda oyun yaklaşık bin oyuncu tarafından aktif olarak oynanıyor ve son 24 saatte en fazla 2 bin aynı anda oyuncuya sahip olmuş.

Tüm zamanların en yüksek noktalarına bakıldığında, Suicide Squad: Kill the Justice League’in lansmanında yaklaşık 13.500 oyuncuya ulaştığı görülüyor. Ancak o zamandan beri oyun büyük bir oyuncu kaybına uğradı.

Helldivers 2 gibi son çıkan oyunlar rekorlar kırmaya devam ederken, Rocksteady Studios’un canlı hizmetli projesi, geriye kalan az sayıdaki oyuncuyu elinde tutmaya çalışıyor.

Bu şekilde devam ederse, geliştiricilerin oyunu desteklemeye devam etmeleri için bir neden kalmayabilir. Ancak lansmandan sonra geniş bir yol haritası planlansa da, en kötü ihtimalle destek kesilebilir.

Bu veriler yalnızca Steam oyuncularını içerse de, benzer eğilimlerin konsollarda da muhtemelen olduğu düşünülebilir.