SteamWorld Quest Açıklandı

SteamWorld Quest Açıklandı

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Bağımsız bir gösteri sırasında Nintendo, Image & Form’dan Nintendo Switch’e gelen yeni bir oyun sundu. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, bu yıl çıkacak bir kart RPG hibrit oyunu.

Oyuna kısaca bakıldığında, geleneksel bir RPG savaş arayüzü, ancak saldırılara hizmet etmek için en altta sıralanan kartlar var. Bir hazine sandığı, kart şeklinde bir sürü yağma verir ve yakından bakıldığında, Intimidating Shout, Hot Iron ve Kilovolt gibi isimler gösterilir. Duyuru, 100’den fazla karttan oluşan seçenek ve bu serinin tuhaf mizahıyla övünmektedir.

Oyunun görünüşü, zırhlı şövalyeler, kılıçlar ve hatta makineleşmiş bir ejderha da dahil olmak üzere fantastik dünyalardan ilham alıyor. Image & Form, bir fantastik RPG’nin hayranlarından en çok talep edilenler arasında olduğunu belirtti. SteamWorld serisi, steampunk estetiğini farklı ayarlara ve türlere uygulamakla bilinir. Şimdiye kadar iki SteamWorld Dig oyununda ve SteamWorld Tower Defense da Eski Batı motifini ve SteamWorld Heist‘te bir bilim kurgu mekanını keşfedildi. Bu, serinin esnek rotasyonuna üçüncü bir tür ekler.

Serinin en sonuncusu, klasik Dig Dug’un renk tonlarına sahip bir aksiyon platformer olan SteamWorld Dig 2 idi. İlk oyunda olduğu gibi, ileri teknoloji bir medeniyetin gizemlerinin kilidini açarken, yükseltmeler için değerli ganimet bulma konusunda daha fazla yer altına giriyorsunuz.