Stellar Blade aksiyon oyununun geliştirilmesine Bloodborne’un Japon Play Station birimi katıldı.

Stellar Blade aksiyon oyununun geliştirilmesine Bloodborne’un Japon Play Station birimi katıldı.

Kore aksiyon oyunu Stellar Blade’in geliştirilmesinde Sony’nin oyun bölümünün aktif bir rol oynadığını daha önce yazmıştık. O zaman proje lideri Hyun Tae Kim bizzat bunu belirtmiş ve işbirlikleri için onlara teşekkür etmişti. Bugün ise bu bilgi resmi olarak Japon şirketi tarafından doğrulandı ve işbirliğinin detayları aydınlatıldı. Oyunun geliştirilmesinde PlayStation’a ait ayrı bir stüdyonun yer aldığı ortaya çıktı, bu stüdyo geçmişte Bloodborne gibi birçok başka yayının sorumluluğunu üstlenmişti.

Stellar Blade’in geliştirilmesine XDEV stüdyosunun yardımcı olduğu ortaya çıktı. XDEV, diğer Sony ekiplerine destek sağlayan bir stüdyo. XDEV aslen 2020 Nisan ayında WWS Japan Studio’nun bir parçası olarak kurulmuş ve bir yıl sonra mevcut Japon PlayStation Stüdyoları şubesine geçmişti. Genç bir stüdyo olmasına rağmen, XDEV’in içinde eskiden SCE Japan Studio’da bulunan ve Bloodborne’un geliştirilmesine yardım eden şirket veteranları bulunuyor.

Mevcut bilgilere göre, son birkaç yılda XDEV önemli ölçüde genişlemiştir. Şirket Asya’da yetenekli geliştiriciler arayışında ve Güney Kore’deki stüdyolara, Stellar Blade gibi durumlarda, ve Çin’deki Lost Soul Aside gibi projelere destek sağlamaktadır.