Stellar Blade Direktörü, tek oyunculu oyunların önemini vurguladı

Stellar Blade Direktörü, tek oyunculu oyunların önemini vurguladı

Stellar Blade Direktörü Kim Hen-Tae ve teknik direktör Dong-Gi Lee yakın zamanda Kore yayını m.ruliweb’e röportaj verdiler ve önümüzdeki oyunun çeşitli yönlerini tartıştılar. Başlık altında ele alınan konulardan biri, oyun geliştirme maliyetlerinin artışı ve daha güvenilir kar elde etmek amacıyla oyun tasarım felsefesinde değişiklikler yapılmasıdır.

Ayrıca, direktör, oyunun sonunu barındıran tek kişilik oyunların önemini vurgulamakta ve diğer türlerle bir arada var olmalarını savunmaktadır. Shift Up’un gelecekte de konsol oyunları geliştirmeye devam etmeyi planladığı belirtiliyor.

“Son yıllarda oyun geliştirme maliyetlerinin artması nedeniyle satış başarısı ciddi bir sorun haline geldi. Çevremden sık sık daha yüksek kar getiren oyunlar yapılması gerektiği yönünde tavsiyeler alıyorum. Ancak sektörümüzün en çok çeşitliliğe ihtiyacı var, değil mi?

Konsol oyunları, yani sonu olan tek kişilik oyunlar, büyük değere sahiptir. Bu tarz oyunların hala üretildiği ve diğer türlerle ve platformlarla bir arada var olduğu bir pazar daha sağlıklıdır.

Bu nedenle Shift Up, gelecekte de konsol oyunlarıyla ilgilenmeye devam edecek. Birçok oyuncunun oyunun sonuna kadar keyif almasını sağlayan ve iyi bir ruh haliyle gerçeğe dönmesine olanak tanıyan oyunlar yaratmaya devam etme arzumuz var”.

Stellar Blade‘de Ana düşman olarak bilinen Naytiba, insanlığı dünyanın ötesinde bir koloniye kaçmaya zorlar. Yedinci çıkarma birliğinden Eve adında baş karakter, üst rütbeli Naytiba’yı yenerek dünyayı kurtarmak zorundadır. Ona, Dünya’dan Adam ve Lily eşlik eder. Xion, insanlığın son kalan temsilcileri tarafından terkedilmiş bir çölde inşa edilen bir şehirdir. Sakinleri Eve’e melek der, hem korkarlar hem de ona hayrandırlar, ancak birçok kişi oyun boyunca ona güvenmeye başlar. Onun yeteneklerini geliştirmek ve tedavi etmek için dünya genelinde kamp kurabilirsiniz. Xion, keşifleri teşvik eden Yeryüzü ve Büyük Çöl arasında yarı açık dünyalarla bağlantılıdır. Hypercell’leri toplayabilirsiniz; Eve, Xion’un eski ihtişamını geri getirmek için onları bulur.

Stellar Blade, 26 Nisan 2024’te PlayStation 5 için piyasaya sürülecektir.