Stellar Blade, şiddet ve çıplaklık nedeniyle “yetişkin” derecelendirmesi aldı

Stellar Blade, şiddet ve çıplaklık nedeniyle “yetişkin” derecelendirmesi aldı


Koreli Shift Up stüdyosunun sevimli ana karakteri olan ilk keskin nişancı oyunu Stellar Blade’in uzun süren bekleyişin ardından ve birkaç ertelemeden sonra çıkışına yaklaşıyor. Projenin çıkış tarihi PS5 konsolları için bu yılın Nisan ayına ayarlandı. Görünüşe göre bu Stellar Blade’in nihai çıkış tarihidir, çünkü oyunun bazı ülkelerdeki reytingdeki yer alması bunu göstermektedir. Projenin çoğu bölgesinde oyun “yetişkin” derecesi verilmiştir.

Kore Reyting Kurulu GRAC’ın son raporuna göre, Stellar Blade oldukça açık temaları ele almaktadır. Geliştiriciler tarafından sunulan oyunun analizi sonucunda “sadece 18+” derecesi verildi, aşırı şiddet, hikaye içindeki acımasız sahneler ve doğrudan cinselleştirme nedeniyle. Bununla kast edilen kadın vücudunun açık bir şekilde sergilenmesi ve çok açık sahnelerin gösterilmesidir. Açıkça, derecelendirme kurulu ana karakterin çeşitli kostümlerinin farkına önce birçok oyuncudan fark etmiştir.

ABD’de Stellar Blade ise daha hafif bir derece aldı. ESRB sınıflandırmasına göre oyun “M (17+ için)” derecesini aldı. Komisyon ayrıca açık sahne gösterimini, acımasızlığı ve hikayedeki zorlu ahlaki çıkmazları vurguladı.

Hatırlatmak gerekirse, Shift Up geliştiricileri daha önce oyunun ana karakterinin çekici vücudu oluşturmak için Güney Koreli bir modelin tam taramasını kullandıklarını doğruladılar.

Stellar Blade’in PS5’teki çıkışı 26 Nisan’da gerçekleşecek ve bundan sonra oyunun PC platformunda da piyasaya sürülmesi bekleniyor.