Stellar Blade’den Eva, Oyun Sırasında Vücuduna Hayran Olduğunuzu Biliyor

Stellar Blade’den Eva, Oyun Sırasında Vücuduna Hayran Olduğunuzu Biliyor

Shift Up stüdyosundan aksiyon oyunu Stellar Blade bir halk hiti haline geldi. Batılı yayınlar, çekici kadın karakterlerin görünüşü nedeniyle bu projeyi kasti olarak görmezden gelmektedir. Bununla birlikte, bu durum oyuncuların haklı yüksek puanlar vermesine ve geliştiricilerin kararlarını cüzdanlarıyla desteklemesine engel olmadı. Oyunun özel çekiciliği, gerçek bir Güney Kore kızı temel alınarak modellenen ana karakter Eva’nın cazibeli bedeni oldu. Geliştiricilerin, oyuncuların Eva’nın şekillerini detaylı bir şekilde değerlendireceklerini tahmin ettikleri ve bu nedenle dördüncü duvarı kıran harika bir gönderme ekledikleri görünüyordu.

Stellar Blade’deki oldukça alışılmadık bir sürpriz JTRILL24 takma adını kullanan bir kullanıcı tarafından keşfedildi. Bir oyun oturumunda ana karakteri çokça izleyen ve inceleyen oyuncu, Eva’nın bunu bildiğine şaşırdı. Kullanıcı karakterin üzerine çok uzun süre bakıp etrafını incelediğinde, karakter aniden oyuncuya doğru bakmaya başlar. Bu sadece bir tesadüf değil, göründüğü gibi. Eva birkaç saniye boyunca kameraya baktıktan sonra, oyuncuyu izlemeye devam eder. Görünüşe göre, karakter oyuncuların kendisine bakmalarını umursamıyor.

Geliştiricilerden benzer sürprizler başka oyunlarda da görülmüştü. Oyuncunun eylemlerine tepki gösteren karakterler, Lollipop Chainsaw ve NieR: Automata’da da görülebilirdi, ancak orada karakterler aşırı ilgiye karşıydı ve oyuncuların etek altına bakmalarını engelliyordu. Stellar Blade’deki Eva’nın tepkisi ise tamamen farklıydı.