Stellar Blade’in yeni ekran görüntüleri, oyundaki atmosferik mekanları gösteriyor.

Stellar Blade’in yeni ekran görüntüleri, oyundaki atmosferik mekanları gösteriyor.

Otoriter yayın Game Informer, en ilgi çekici Kore aksiyonlarından biri hakkında ilginç ayrıntıları ve yeni ekran görüntülerini içeren yeni bir oyun dergisi yayınladı. Stellar Blade adlı oyuna, Shift Up stüdyosundan, hoş ana karakteri ve hızlı dövüş sistemiyle birçok oyuncunun dikkatini çeken bir bölüm ayırdılar. Oyun geliştiricileri özel olarak bu dergi için oyunun son sürümünden ekran görüntüleri yayınladı ve bir kez daha NieR: Automata’dan ilham aldıklarını doğruladılar.

Stellar Blade’in yeni ekran görüntüleri, oyuncuların ana hikaye boyunca ziyaret edebilecekleri çeşitli ve atmosferik mekanları gösteriyor. Oyunda açık dünya olmayacak, ancak geliştiriciler lokasyonları büyük ve benzersiz yapmak için uğraştılar, böylece keşfetme sürecini ilgi çekici hale getirdiler.

Shift Up temsilcileri gazetecilerle yaptıkları görüşmede, ana karakter için kostümlerin yalnızca oyuncuların kişiselleştirmesi için olduğunu söylediler. Kıyafetler özelliklere sahip değil ve ekstra yetenekler vermiyor, ancak birçok olacak ve istendiğinde her zaman değiştirilebilecek. Geliştiricilere göre, Stellar Blade’de silah oluşturmanız gerekmez; tüm kılıçları farklı yollarla yükseltip geliştirmeniz gerekiyor. Zorluk açısından, oyunda hardcore severler için birkaç zorluk seviyesi olacak ve sadece hikaye gereksinimi olan kullanıcılar için özel bir “hikaye modu” olacak.

Oyun tasarımcısı ayrıca Nier: Automata ile karşılaştırma hakkında tekrar konuştu:

Bu konuda bilginiz varsa, NieR: Automata Yoko Taro, Stellar Blade için en büyük ilham kaynağı haline geldi. Bu oyunun yaratılmasının başlangıç noktası veya motivasyonu olmuştu, bu yüzden buna çok minnettarım.

Stellar Blade 26 Nisan 2024’te PS5 için piyasaya sürülecek.