Stoneshard RPG Steam’de Hızla Yükseliyor

Stoneshard RPG Steam’de Hızla Yükseliyor

Steam’de neredeyse her gün, düşük kalitede onlarca oyun çıkıyor. Zaman zaman, diğer daha az değer gören oyunların arasında gerçekten iyi oyunlar bulunuyor. Stoneshard unutulanların kaderini paylaşmıyor. Hem oyun hem de Ink Stains Games’ten yaratıcıları şu anda büyük bir konuma geldi. Geliştiriciler ilk başarılarını elde etseler de, 2015 yılında çıkardıkları 12 is Better Than 6 oyunundan sonra bu kadar popüler olmayı beklemiyorlardı. Erken erişimdeki ilk çıkışından sadece 4 gün sonra, Stoneshard Steam’de 3.500’den fazla yorum aldı, bunların %76’sı ise olumlu. Buna ek olarak, geliştiriciler zirve etkinliğinde, oyunlarını aynı anda oynayan 10.700’den fazla kullanıcının olduğunu ve bu makaleyi yazarken giriş yapan kullanıcıların sayısının yaklaşık 7.000 kişinin belirlendiğini paylaştılar. Bu, özellikle oyunun bu aşamasında çok iyi bir sonuç ve bu başarı uzun bir süre devam edebilir.

Peki oyunun başarısının ardındaki hikaye ne? Sorunun cevabı basit; oyuncuların bıkkınlığı. Yeterince birbirine benzeyen RPG oyunlara bakarak, Stoneshard’ın bu fosilleşmiş türüne biraz tazelik getirmeye çalışmışlar. Oyun dinamik, sıra tabanlı, yüksek zorluk seviyesi, prosedürel olarak oluşturulmuş dünya, zindanlar ve en önemlisi kapsamlı bir yaralanma sistemi ve bunların tedavisini sunuyor. Tabii ki, gelecekteki yamalar ile daha fazla fonksiyon gelecektir. Oyunun fiyatı da oldukça uygun. Oyun Steam üzerinden 24 ₺ fiyatla satılıyor ve şu anda 13 Şubat’a kadar %10 indirim ile satın alınabilir, yani 21,60 ₺.

Tabii ki, kullanıcılar hala geliştiricler tarafından sürekli olarak düzeltilen hatalarla karşılaşıyor. Şahsen ben yaklaşık 6 saat oynadıktan sonra, sadece bir hatayla karşılaştım. Bu hata bir yakın dövüş silahından menzilli bir silaha geçtikten sonra atış yapmama izin vermedi, ancak sıraya koymak bu sorunu çözdü. Stoneshard’ın geliştiricileri hakkında iyi olan önemli şeylerden biri de oyuncular tarafından bildirilen hataları hızla düzeltmeye çalışmalarıdır.

Oyunu satın almak için emin olamayanlar varsa, geliştiriciler Stoneshard: Prologue adlı ücretsiz bir demo yayınlamışlar. Oyunun isminden de anlaşılacağı gibi bize oyunun ön hikayesini oynama fırsatı veriyor.

Stoneshard’ın gidecek çok yolu var. Geliştiriciler, 2021 yılına kadar geliştirilecek oyun için planlarını paylaştılar. Gelecekte, yeni düşmanlar (özel düşmanlar dahil), yan görevler, daha fazla kasaba (şimdi sadece iki tane var) tanıtacak birçok değişiklik olacak. Ayrıca daha büyük bir harita gelecek. Halihazırda mevcut olan bazı mekanikler derinleştirilecek. Ink Stains Games göreve hazırsa, gerçekten sağlam bir RPG oyunu elde edeceğiz.

Oyunun sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7/8/10 (64 bit)
  • CPU: Intel Core 2 Duo (veya daha iyisi)
  • RAM: 2 GB
  • GPU: GeForce 7600 (veya daha iyisi)
  • HDD alanı: 500 MB