Suicide Squad: Kill the Justice League senaristleri DC evreninin tam anlaşılmaması nedeniyle eleştirildi.

Suicide Squad: Kill the Justice League senaristleri DC evreninin tam anlaşılmaması nedeniyle eleştirildi.


Suicide Squad: Kill The Justice League oyununun piyasaya sürülmesine birkaç saat kaldı, ancak projeye erken erişim izni olanlar oyun hakkında çeşitli detaylar (çoğunlukla öfkelerini) aktarıyorlar.

Reddit’te “Kötü narcisist kapitalist milyarder” adlı konuda yer alan ve “Suicide Squad: Kill The Justice League’den Wonder Woman’ın günlüğü” başlığı altında bir ekran görüntüsü yayınlayan kullanıcı WhyPlaySerious, oyun içi veritabanında Lex Luthor’un Wonder Woman hakkındaki açıklamalarını yayınladı. Konunun yazarı, Supeman’in efsanevi düşmanı Lex Luthor’un oynamadan önce çok fazla içerik olan karakteri hakkında açık bir şeyler yazmasıyla şaşırdı:

>”Benim bir zengin hayal gücüm var. Bir bilim adamı olarak, spekülasyon benim beynimin nasıl eğlendiğidir ve ‘oynamayı’ sever.”

“Ancak sadece hayal edebilirsiniz ki Dünya, amazonların acımasızlığımız ve açgözlülüğümüzden saklanmalarını zorlamasaydık, onları çoğaltılabilir bir model olarak alırsak ve temel içgüdülerimizi atarsak ne kadar iyileşirdi.”

“Toplumumuzun birçok sorununu çözdüler: kırık demokrasiyi, geri kalmış teknolojileri, toksik maskülenliği. Bu nedenle, daha yüksek eğitime, birbirlerine yardım etmeye ve acımasızlık olmaksızın yönetimlerine sahip oldukları için gelişiyorlar. Onlar altın toplum, sahip oldukları gizlilik hak ediyor.

Muhtemelen Wonder Woman, onu bu seviyede ve kökenlerinden dolayı adlandırdılar çünkü kadın seviyesinde ve geldiği yerden çamurda bizimle birlikte olacağını anlamak için belirsiz. Ligi’nde bir deniz feneri… – Lex Luthor oyun içinde yazmıştı

Evet, siz tüm detayları doğru anladınız. Dahice bir süper kötü olan Lex Luthor, Amazon toplumunu (gerçekte izole edilmiş ve geri kalmış olan) ve erkekleri toksik maskülenlikten kurtarabilmeleri ile övüyor (topluluktaki erkekler olmadığı halde). Konu, sadece 10 saat içinde binlerce tepki ve yüzlerce yorum topladıktan sonra “anlaşılmayan” nedenlerle Reddit moderatörü tarafından kapatıldı.

En iyi yorumlar arasında şunlar yer alıyor:

Tanrım, Lanet olası Tanrım. Lex Luthor, toksik maskülenlikten endişe ediyor…

Bugün görmeyi beklediğim son şey günahkar bir şekilde halka açıkta bile yazılmış “toksik maskülenlik” ifadesiydi. Teşekkürler

“Toksik maskülenliğin” sorununu “erkeklerden” kurtulmak suretiyle çözecek biri için, bu sadece… harika.

Onlar “toksik maskülenlik” sorununu çözmedi – çünkü onların topluluklarında erkekler yok. Bu yazan kişi ne dediğini bilmemiş.

Unutmayın, Lex Superman’den nefret eder çünkü onunla birlikte insanlığın gelişmeye ve daha iyiye gitmeye çalıştığını düşünüyor. Peki o halde neden yüzyıllarca asker çocuklarla ilkçağ toplumu dışı kurtarıcıya saplanması için hayrete düşüyor?

Eğer merak ediyorsanız, bu senaryonun yapımcıları:

  • Charles Webb – Mafia 3 yazarı
  • Ben Schroeder – Horizon: Zero Dawn ve Frozen Wilds DLC’si yazarı
  • Kim MacAskill – Fable serisi yazarı (kadınlara karşı cinsiyetçilik nedeniyle stüdyo içinde adını jenerikten kaldırttı)
  • Kim Belair – Assassin’s Creed: Valhalla yazarı

Göründüğü gibi, listede Arkham serisinden hiçbir senarist yer almıyor, muhtemelen projenin neye dönüşeceğini anlayarak üretim başlamadan stüdyodan kaçabilmişlerdir. Gerçekten de, oyuncuların belirttiği gibi, oyunun müziği hala güvende gibi duruyor: Rockstead stüdyosu için müzik yazan Nick Arundell‘den sorumlu.

Yine de oyuna göz atmak istiyorsanız, oyun bugün PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Şu anda oyunun Metacritic üzerindeki ortalama puanı 63’tür. Oyunda Rusça yerelleştirme bulunmamaktadır.