Suicide Squad: Kill The Justice League’ın Warner Bros’a 200 milyon dolarlık kaybı oldu

Suicide Squad: Kill The Justice League’ın Warner Bros’a 200 milyon dolarlık kaybı oldu

Warner Bros, Suicide Squad: Kill The Justice League oyununun başlatılması ve performansı için 200 milyon dolar kayıp gelirle karşı karşıya kaldı. Bu bilgi, şirketin ilk çeyrek gelirleri hakkında raporunda ortaya çıktı.

Warner Bros’un raporunda, oyunun piyasaya sürülmesinin “hayal kırıklığı verici” olduğu ve “önemli ölçüde daha az gelir getirdiği” belirtildi.

“Stüdyolardan başlayarak, geçen yılın ilk çeyreğindeki Hogwart’s Legacy’nin başarısıyla karşılaştırıldığında, 400 milyon dolarlık gelir düşüşüne neden olan şey, öncelikle, geçen çeyrekte karşılaştığımız oyun endüstrisindeki çok zor durumdu ve geçtiğimiz çeyrekte hayal kırıklığı yaratan Suicide Squad’ın piyasaya sürülmesi, bu da EBITDA’nın (vergi öncesi kâr) bu çeyrekte 200 milyon dolar düşmesine yol açtı”, şirketin finans direktörü Gunnar Widenfels raporun yayınlanmasının ardından yatırımcılara yaptığı telefon görüşmesinde bildirdi.

Suicide Squad: Kill The Justice League’nin başlatılması birkaç kez ertelendi ve oyuncular ve eleştirmenlerden çok sayıda olumsuz eleştiri aldı.

Bu büyük bir para kaybı ve bu yılın oyun endüstrisindeki durumu göz önünde bulundurarak, Suicide Squad’ın çıkışından sonra Rocksteady’nin durumu hakkında endişelenmemek zor. Bu yıl oyun endüstrisinde birçok stüdyo kapatıldı ve 10.000’den fazla çalışan işten çıkarıldı, bu nedenle Rocksteady’nin piyasadan çekilmesi şaşırtıcı olmaz.