Süper Mario Run, 4 Gün içinde 40 Milyon İndirmeye Ulaştı!

Süper Mario Run, 4 Gün içinde 40 Milyon İndirmeye Ulaştı!

Super Mario Run’un 15 Aralık’ta piyasaya sürülmesinden bu yana kaç kez oyun indirildiğine ilişkin çok sayıda rapor var. Şimdi, Nintendo resmi bir açıklama ile öne çıktı.

Şirket, indirmek için ücretsiz olan oyunun ilk dört günde 40 milyon kez indirildiğini açıkladı. Bununla birlikte, oyunda kaç oyuncu gerçekten para harcadığına dair hiç bir söz yoktu.

Nintendo’nun dediği gibi Super Mario Run “özgürce başlamak” anlamındadır ancak bu sadece ilk üç seviyeyi sağlar. Geri kalan içeriğin kilidini açmak için 10 $ ödemeniz gerekiyor.

Dört günde 40 milyon önemli bir başarı ve önemli bir pazarlama kampanyasından sonra geldi. İlk defa Apple, kullanıcılara daha önceden piyasaya sürülmeleri konusunda önceden bilgi verilmesine izin verildi ve App Store, bunun için yapılan reklamlarda yayınlanmaya devam edildi. Nintendo, Jimmy Fallon’un ana akışı NBC’deki gece TV programında da tanıttı.

Baskı zamanında Super Mario Run, iTunes’in “Ücretsiz” ve “En Çok Satılan Grafikler” listelerinin başında duruyor.

Bu haftanın başlarında bir Nintendo sözcüsü, şirketin oyun için indirilebilir herhangi bir içeriği serbest bırakma planı olmadığını söyledi. Nintendo’nun hisse fiyatı Super Mario Run’un piyasaya sürülmesinden hemen sonra düştü ve düşmeye devam etti.

Oyun yalnızca şu anda iOS cihazları için kullanılabilir; 2017’de Android’e gelmesi planlanıyor.