Suudi Arabistan, Electronic Arts’in daha fazla hissesini satın aldı

Suudi Arabistan, Electronic Arts’in daha fazla hissesini satın aldı

Suudi Arabistan’ın video oyun dünyasındaki genişlemesi devam ediyor: Son birkaç günde elde edilen bir başka oldukça agresif alıma yönelik hamle gerçekleşti: Ülkenin Devlet Yatırım Fonu (PIF), Electronic Arts’ın hisselerini satın alarak payını %9,2’ye kadar yükseltti.

Gazeteci Steven Totilo’nun bildirdiğine göre, Suudi Arabistan PIF artık Electronic Arts’ın 24,8 milyon hissesine sahip ve böylece Amerikan şirketi üzerindeki etkisini önceki duruma göre önemli ölçüde artırarak toplam fon hisselerinin %9,2’sine yükseltmiş oldu.

Fon, EA hisselerinde yükselişe geçtiği bir yıl önce, ancak %5,8’de durmuştu, ancak görünüşe göre bu yolda ilerlemeye devam etmeyi ve bu, ülkenin gelecek ekonomisi için önemli bir stratejik unsur olarak işaret edilen yolda yürümeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca Suudi Arabistan, Nintendo, EA ve Take-Two’da yeni hisseler satın aldı ve özellikle ilk ikisine ve Embracer Group’a büyük bir etki yaptı.

Ayrıca, PIF’nin aslında Veliaht Prens Muhammed bin Selman kontrolünde olduğunu ve artık video oyunları alanında benzer işlemler gerçekleştirdiğini unutmamak gerekir, bu da söz konusu şirketler için, bu ülkedeki insan haklarına uyulmasıyla ilgili birçok eleştirel konunun göz önünde bulundurulduğunda, etik açıdan bir dizi soru ortaya çıkarıyor.