Sven Vinke – Baldur’s Gate 3, Larian Studios’a Yıllarca Finansal İstikrar Sağladı

Sven Vinke – Baldur’s Gate 3, Larian Studios’a Yıllarca Finansal İstikrar Sağladı

Larian Studios, şu anda Baldur’s Gate veya Dungeons & Dragons üzerinde çalışmak istemese de, son oyununun birkaç yıl boyunca üzerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Eurogamer’a verdiği röportajda genel müdür Sven Vincke, stüdyonun büyük ölçüde genişlediğini ancak Baldur’s Gate 3’ün uzun yıllar boyunca finansal istikrar sağladığını açıkladı.

Vincke, oyunun geliştirilmeye başlandığı sırada, herhangi bir sorun çıkarsa karşılamak için bazı hazırlıklar yaptığını belirtti. Larian Studios’un kurucusuna göre, projeye yatırım yapmaya hazır olduğu iyi bir kişisel finansal yedekliği vardı ve eğer bu yedek olmasaydı, geliştirme süreci hiç başlamamış olacaktı.

Baldur’s Gate 3’ün lideri ayrıca rol yapma oyununun “Erken Erişim” satışlarının şirkete çıkarların ne olacağını planlamasına ve öngörmesine yardımcı olduğunu açıkladı. Ancak bile bile, oyunun şu anda 15 milyon kopya sattığı büyük başarısına hazırlıksız yakalandı.

Röportaj sırasında Vincke, oyunun büyük satışları sayesinde Larian’ın yıllar boyunca mevcut yapısını koruyabildiğini belirtti. Bu kısmen, halka açık bir şirket olmaması nedeniyle hissedarlarına hesap vermek zorunda olmaması ve kazancının büyük bir kısmını yeniden yatırıma yönlendirebilmesiyle ilgilidir.

Şu anda geliştirici, bir sonraki projesini hala gizli tutuyor, ancak genel müdür en azından üzerinde çalışmak istediği iki fikri olduğunu zaten açıkladı. Ayrıca, oyun endüstrisinde işten çıkarmaların nadir olmadığını fakat bunları önlemek veya en aza indirmek için alınabilecek çeşitli önlemler olduğunu belirtti.

Baldur’s Gate 3, Dungeons & Dragons evreninde stüdyonun yalnızca bir projesi olabilir ancak onunla vedalaşmaya hazır görünmüyor. Yakın gelecekte, rol yapma oyunu yeni özellikler ve performans iyileştirmeleri alacak, söz verilen resmi mod desteği de dahil olacak.