Sven Vinke: Baldur’s Gate 3’deki diyalog metinlerinin miktarı Yüzüklerin Efendisi’ndeki kelime sayısının üç katına çıkıyor.

Sven Vinke: Baldur’s Gate 3’deki diyalog metinlerinin miktarı Yüzüklerin Efendisi’ndeki kelime sayısının üç katına çıkıyor.

Larian Studios’ın kurucusu Swen Vincke, şirketin Baldur’s Gate 3 için genişleme paketleri veya DLC’ler yayınlamayı veya Baldur’s Gate 4’ü planlamadığını dün duyurdu, ancak “Yılın Oyunu” yarışmasını kazanan bu rol yapma oyununda zaten çok fazla içerik bulunduğunu belirtti.

Game Developers Conference (GDC) konferansında, farklı diyaloglar ve anlatım seçeneklerini bir araya getirirseniz, Baldur’s Gate 3’ün J.R.R. Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinden üç kat daha fazla kelime içereceğini ve toplam sahne süresinin HBO dizisi “Game of Thrones”tan iki kat daha fazla olacağını söyledi. Birçok kişi zaten Larian’ın son oyununun son on yılın en iddialı oyunlarından biri olduğunu tahmin ediyordu, ancak yorumları gerçekten her şeyi yerine oturtuyor.

Hem “Yüzüklerin Efendisi” hem de “Game of Thrones”, fantezi tarihinin en uzun hikayeleridir. Tolkien’in efsanevi üçlemesi olan “Yüzüklerin Efendisi”, 455.125 kelime içerir. Aynı zamanda George R.R. Martin’in “Game of Thrones”un tüm sekiz sezonu yaklaşık 70 saat sürebilir.

Vincke net veriler vermedi, ancak yorumları, Baldur’s Gate 3’ün yaklaşık 1.365.000 kelime ve 140 saatten fazla izleme sahnesi içerdiği anlamına geliyor. Bu… çok fazla ve Larian karakterlerinin sunabileceği her sırrı ve anı açığa çıkaracak kadar fazla, oyuncuları uzun yıllar eğlendirmek için yeterli.